Καταργούνται τα Peugeot 108 και Citroën C1;

Καταργούνται τα Peugeot 108 και Citroën C1;

Το Groupe PSA φαίνεται πως αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή των συγγενικών Peugeot 108 και Citroën C1.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως το Groupe PSA ετοιμάζεται να καταργήσει από τη γκάμα του τα οχήματα πόλης Peugeot 108 και Citroën C1. Η είδηση ακολουθεί την πώληση των εγκαταστάσεων στην Τσεχία όπου παράγοται τα αδελφά Peugeot 108, Citroën C1 και Toyota Aygo.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επερχόμενη συρρίκνωση της κατηγορίας A-Segment στην Ευρώπη

Ο γαλλικός όμιλος φαίνεται πως κατέληξε σε αυτή την απόφαση λόγω των αυστηρότερων περιορισμών όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων σε συνδυασμό με τα πολύ μικρά περιθώρια κέρδους στην κατηγορία A-Segment που καθιστούν ασύμφορη μια πιθανή επένδυση για εξηλεκτρισμό των μικρών μοντέλων. 

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πτωτική τάση των πωλήσεων της κατηγορίας A-Segment στην Ευρώπη, με μερίδιο αγοράς που έχει μειωθεί από 10,9% το 2010 σε 7,4% το 2019. Αντίστοιχα, τα λίγο μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας B-Segment διατηρούν μερίδιο 30% στην αγορά.

Επίσης, την κατάργηση των Peugeot 108 και Citroën C1 επηρέασε και η επερχόμενη συγχώνευση PSA και FCA στο νέο όμιλο Stellantis. Δεδόμένου ότι η FIAT δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τα 500 και Panda στο προσεχές μέλλον, είναι πιθανό οι πλατφόρμες τους να αποτελέσουν τη βάση για όλα τα A-Segment μοντέλα του υπερ-ομίλου. Αντίστοιχα, η PSA θα έχει το πάνω χέρι στην κατηγορία B-Segment, με τα σουπερμίνι του Stellantis να βασίζονται στην πλατφόρμα CMP των Peugeot 208 και Opel Corsa που είναι διαθέσιμη και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση (eCMP).

Μπορεί πάντως τα Peugeot 108 και Citroën C1 να μας αποχαιρετούν, όμως για ανάγκες μετακίνησης σε αστικό περιβάλλον υπάρχει και το προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο Citroën AMI που ανήκει στην κατηγορία Heavy Quadricycle - τοποθετείται δηλαδή κάτω από την A-Segment. 

Μέχρι στιγμής, η PSA δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που προήλθαν από ανώνυμες πηγές του Reuters καθώς όπως αναφέρει εκπρόσωπός της εξετάζει ποια προιόντα από την κατηγορία A-Segment μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών της και παράλληλα να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων για μειωμένες εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube