Και Range Rover και θωρακισμένο

Και Range Rover και θωρακισμένο

Η Land Rover ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά στη γκάμα της υπάρχει και ένα θωρακισμένο μοντέλο. Το όνομα αυτού: Range Rover Sentinel και οι προδιαγραφές του θυμίζουν πραγματικό τανκ.

Το πρώτο της θωρακισμένο όχημα παρουσίασε η Land Rover, μέσω του ειδικού τμήματος SVO (Special Operations Division). Το όνομά του Range Rover Sentinel. Είναι βασισμένο στην κορυφαία από πλευράς εξοπλισμού έκδοση Autobiography, με το στάνταρ μεταξόνιο, η οποία πήρε πιστοποίηση VR8. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποκρούσει διατρητικές σφαίρες 7.62mm. Μπορεί ακόμα να αντέξει πλευρικό ωστικό κύμα από έκρηξη ισοδύναμη με 15 kg ΤΝΤ ή και επίθεση με χειροβομβίδα DM51 είτε κάτω από το πάτωμα, είτε στην οροφή.

Όλα τα παραπάνω είναι εφικτά χάρη στον ειδικό κλωβό που απαρτίζεται από 6 κομμάτια και είναι κατασκευασμένος από ατσάλι υπερυψηλής αντοχής. Τα τζάμια έχουν αντικατασταθεί από ένα ειδικό γυαλί με πολλαπλές στρώσεις, το οποίο αντέχει βολές από σφαίρες ενώ μπορεί να διατηρήσει εξαιρετική διαύγεια για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Η SVO έχει επίσης επέμβει στα συστήματα ευστάθειας καθώς και την ηλεκτρονική ανάρτηση. Αναφέρει πως το Sentinel έχει μέγιστη μεταφορική ικανότητα 650 κιλών. Εννοείται πως έγιναν επεμβάσεις και στην ανάρτηση καθώς το αμάξωμα είναι σημαντικά πιο βαρύ και επιπλέον περιλαμβάνει ένα βοηθητικό σύστημα μπαταριών, ένα σύστημα επαναφόρτισης, ένα αυτόματα σφραγιζόμενο ρεζερβουάρ και εξάτμιση που δεν  μπορείς να τη χαλάσεις. Οι τροχοί είναι 20 ιντσών με αλεξίσφαιρα ελαστικά.

Υπάρχει επίσης και σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης. Ο κινητήρας είναι ο 3λιτρος V6 με μηχανικό υπερσυμπιεστή, ο οποίος αποδίδει 340 PS και συνεργάζεται με ένα εξελιγμένο 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF. Τα φρένα έχουν διάμετρο 380 mm εμπρός και 365mm πίσω, είναι αεριζόμενα και διαθέτουν τακάκια υψηλής πυκνότητας.

Σε περίπτωση που οι πόρτες μπλοκάρουν υπάρχει και μια εφεδρική έξοδος διαφυγής που βρίσκεται πίσω από τα πίσω καθίσματα, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να βγουν σε περίπτωση ανάγκης. Το θωρακισμένο Range Rover Sentinel είναι ομολογαρισμένο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νότια Αμερική, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή και θα είναι διαθέσιμο μέσα στο Σεπτέμβριο. Θα κοστίζει κάτι λιγότερο από 400.000 δολάρια και θα έχει 3ετή εγγύηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube