Νέα, ισχυρότερη έκδοση Range Rover Sport HST με 380 ίππους

Νέα, ισχυρότερη έκδοση Range Rover Sport HST με 380 ίππους

Η Land Rover παρουσίασε τη νέα έκδοση HST του Range Rover Sport, η οποία θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση της Νέας Υόρκης, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η έκδοση HST, η οποία τοποθετείται κάτω από την κορυφαία SVR, διαθέτει έναν τρίλιτρο κινητήρα V6, ο οποίος με τη χρήση μηχανικού υπερσυμπιεστή αποδίδει 380 ίππους.

Δηλαδή 40 επιπλέον σε σχέση με το «απλό» Range Rover Sport 3.0 Supercharged. Το μοτέρ προέρχεται από την Jaguar F-Type S, οπότε η χρήση του δεν αποτελεί έκπληξη.

Εκτός από την αναβάθμιση της ιπποδύναμης, η νέα έκδοση ξεχωρίζει από μικρές αισθητικές αλλαγές: το Stealth Pack, όπως ονομάζει η εταιρεία το συγκεκριμένο κοστούμι, και την Santorini Black οροφή.

Οι νέες ειδικά σχεδιασμένες ζάντες σε σκούρο γκρι χρώμα, διαμέτρου 21 ιντσών, κρύβουν μέσα τους αναβαθμισμένα φρένα με κόκκινες δαγκάνες. Προαιρετικά μπορεί κανείς να παραγγείλει και τροχούς 22 ιντσών. Οι γυαλιστεροί μαύροι αεραγωγοί στο καπό, στα εμπρός φτερά και χαμηλά στον προφυλακτήρα, προσθέτουν αγριάδα στην αριστοκρατική εμφάνιση. Ελαφρά διαφοροποιημένη, πιο στρογγυλεμένη και βελτιωμένη αεροδυναμικά είναι και η σχεδίαση των μαρσπιέ.

Oι μηχανικοί της εταιρείας έχουν κάνει αλλαγές στην ανάρτηση για να περιορίσουν την κλίση στις στροφές και να βελτιώσουν την οδική συμπεριφορά, χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση. Έχουν αναβαθμίσει επίσης το λογισμικό του προγράμματος Dynamic στο σύστημα Terrain Response, δίνοντας έμφαση στον έλεγχο της ανάρτησης, στα ηλεκτρονικά οδηγικά βοηθήματα και στην υποβοήθηση του τιμονιού. Για ακόμη καλύτερη συμπεριφορά στην άσφαλτο.

Το εργοστάσιο θα δέχεται τις πρώτες παραγγελίες από τον ερχόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube