Και με τον τρικύλινδρο 1,5 τούρμπο των 200 PS το νέο Ford Puma

Και με τον τρικύλινδρο 1,5 τούρμπο των 200 PS το νέο Ford Puma

Η Ford ετοιμάζει και μια «καυτή» έκδοση ST του νέου της crossover.

To νέο Ford Puma, το μικρό crossover της εταιρείας, θα φορά και τον τρικύλινδρο  τούρμπο 1,5 λίτρων που φορά και το  Fiesta ST. Οι μηχανικοί της Ford έχουν αρχίσει ήδη να δοκιμάζουν μια «καυτή» έκδοση του Puma που θα παρουσιαστεί στα τέλη της χρονιάς, όπως προδίδουν και κάποιες φωτογραφίες που διέρρευσαν από το Ring.

Το Puma ST θα χρησιμοποιεί τον τρικύλινδρο 1,5 τούρμπο των 200 PS/6.000 rpm και των 290 ΝΜ/1.400-4.000 rpm. Όντας τοποθετημένο στην κορυφή της γκάμας το νέο Puma ST θα έχει σαφώς μεγαλύτερα φρένα και ένα body kit που θα έχει σαφώς σπορτίβ αναφορές. Την ίδια στιγμή ο οδηγός του Puma SΤ θα έχει στη διάθεσή του διάφορα mode λειτουργίας του κινητήρα, launch control και τη δυνατότητα επιλογής ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.  

Το νέο Puma θα φορά επίσης το σύστημα Ford EcoBoost Hybrid των 48 Volt που αποτελείται από τον τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου. Η απόδοση θα φτάνει τους 155 PS με το ήπιο υβριδικό σύστημα να ενισχύει τη ροπή του κινητήρα χαρίζοντας καλύτερες επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube