Αποστολή: Το Ford Puma επιστρέφει ως Crossover [video]

Αποστολή: Το Ford Puma επιστρέφει ως Crossover [video]

Με μοντέρνα σχεδίαση, πρακτικό χώρο αποσκευών και τεχνολογία Ecoboost Hybrid.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης Go Further στο Άμστερνταμ, η Ford αποκάλυψε μεταξύ άλλων τις πρώτες πληροφορίες για το ολοκαίνουριο crossover της Ford που υιοθετεί το όνομα Puma και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.

Το προηγούμενο Puma που παρήχθη μεταξύ 1997 και 2002 ήταν μια κουπέ έκδοση του Ford Fiesta όμως πιστή στο πνεύμα των καιρών η μετενσάρκωση του ανήκει στην κατηγορία των B-SUV.

Το νέο Puma θα φορά το σύστημα Ford EcoBoost Hybrid των 48 Volt που αποτελείται από τον τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου. Η απόδοση θα φτάνει τους 155 PS με το ήπιο υβριδικό σύστημα να ενισχύει τη ροπή του κινητήρα χαρίζοντας καλύτερες επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποστολή: Nέο Ford Kuga και σε plug-in hybrid

Ford Go Further

Εκτός από τη μοντέρνα σχεδίαση που θα χαρακτηρίζει το νέο Puma, η Ford έδωσε έμφαση και στην πρακτικότητα του χώρου αποσκευών που σύμφωνα με το δελτίο τύπου θα είναι ο κορυφαίος στην κατηγορία με χωρητικότητα 456 λίτρων και αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης.

«Θεωρούμε ότι οι καινοτόμες τεχνολογίες και το ακαταμάχητο στυλ του Puma  θα έχουν απήχηση στους αγοραστές μικρών μοντέλων στην Ευρώπη. Εάν θέλετε ένα αυτοκίνητο που να μαγνητίζει τα βλέμματα αλλά και να χωρά όλα τα πράγματά σας, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το βρήκατε», δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης.

Μετά από τις τελευταίες προσθήκες, η γκάμα SUV και crossover μοντέλων της Ford γίνεται ακόμη πιο πλούσια και θα περιλαμβάνει τα Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Puma, Kuga, Edge και Explorer Plug-In Hybrid.

Η εμπορική διάθεση του νέου Puma θα αρχίσει στο τέλος της χρονιάς, με την παραγωγή του να ξεκινά στο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποστολή: Πρεμιέρα για το Ford Explorer σε επαναφορτιζόμενο υβριδικό

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube