Jaguar I-PACE: Τεχνολογικές αναβαθμίσεις και ταχύτερη φόρτιση

Jaguar I-PACE: Τεχνολογικές αναβαθμίσεις και ταχύτερη φόρτιση

Η Jaguar ανακοίνωσε μια σειρά από βελτιώσεις για την I-PACE με σκοπό να την κάνει πιο ελκυστική στο αγοραστικό κοινό.

Η Jaguar ανακοίνωσε την αναβαθμισμένη I-PACE η οποία αποκτά νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, περισσότερα συστήματα υποβοήθησης και δυνατότητα ταχύτερης φόρτισης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Jaguar I-PACE EV400

Εξωτερικά δεν έχουμε σημαντικές διαφορές με τις υφιστάμενες I-PACE, εκτός από την εμπλουτισμένη χρωματική παλέτα (Caldera Red, Portofino Blue και Eiger Grey), το νέο πακέτο Bright Pack (γρίλια Noble Chrome, καθρέφτες Atlas Grey, πλαίσιο παραθύρων Satin Chrome και διαχύτης Atlas Grey) και τα νέα σχέδια τροχών με διάμετρο έως και 19". 

Όπως σε όλες τις I-PACE, οι δύο ηλεκτροκινητήρες έχουν συνδυαστική ισχύ 400 PS και 696 Nm ροπής, και η μπαταρία 90 kWh προσφέρει αυτονομία 470 km σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων WLTP. Η σημαντικότερη είδηση είναι πως μέσα από φορτιστή 11 kW (στάνταρ εξοπλισμός), η I-PACE ανακτά πλέον 53 km αυτονομίας για κάθε ώρα φόρτισης με τριφασικό ρεύμα, με την πλήρη φόρτιση στο σπίτι να απαιτεί 8,6 ώρες. Αντίστοιχα, μέσω ταχυφορτιστή 100 kW πρόστίθενται 126 km αυτονομίας μέσα σε 15 λεπτά.

I-PACE

Αρκετές αναβαθμίσεις έχουμε και στο εσωτερικό της I-PACE όσον αφορά την τεχνολογία.

Το νέο infotainment Pivi Pro μέσα από την κεντρική οθόνη αφής 10", τη δεύτερη οθόνη αφής 5" και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3", απέκτησε ειδικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης. Χάρη σε αυτό, ο οδηγός έχει πρόσβαση στους κοντινότερους φορτιστές, ποιοι από αυτούς είναι διαθέσιμοι ή σε χρήση, πόσο κοστίζουν και πόσο χρόνο φόρτισης θα χρειαστεί για να γεμίσει η μπαταρία της I-PACE.

Στο κομμάτι της συνδεσιμότητας έχουμε dual-modem με ενσωματωμένη κάρτα SIM 4G, θήκη ασύρματης φόρτισης κάτω από την κεντρική κονσόλα και δυνατότητα σύνδεσης δύο smartphone ταυτόχρονα μέσω Bluetooth. Επιπλέον, το αυτοκίνητο δέχεται αναβαθμίσεις που βελτιώνουν τη λειτουργία του με την πάροδο του χρόνου.

Βελτιωμένο είναι επίσης το φίλτρο ιονισμού του αέρα που εισέρχεται στην καμπίνα (φιλτράρισμα PM2.5), ο τετραζωνικός κλιματισμός όπως και το ηχοσύστημα Meridian 3D Surround Sound System με τεχνολογία Trifield που περιλαμβάνει πλέον 16 ηχεία και subwoofer.

I-PACE

Όσον αφορά τα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας, έχουμε τη νέα 3D Surround Camera που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου και είναι τοποθετημένη στην κεραία οροφής. Χάρη σε αυτήν, ο οδηγός έχει ορατότητα 360 μοιρών από την κεντρική οθόνη ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και φωτισμού.

Επιπλέον, ο ψηφιακός εσωτερικός καθρέφτης ClearSight προσφέρει ανεμπόδιστη θέα προς τα πίσω με το πάτημα ενός διακόπτη καθώς ενεργοποιεί την κάμερα οπισθοπορείας.

Η Jaguar έχει ήδη αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για την αναβαθμισμένη I-PACE που προσφέρεται με εγγύηση 8 ετών/160.000km για την μπαταρία και 5 ετών για το αυτοκίνητο. Το μοντέλο συνεχίζει να παράγεται στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία.

[Πηγή: Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube