Jaguar I-Pace: Αναβάθμιση αυτονομίας

Jaguar I-Pace: Αναβάθμιση αυτονομίας

Με αναβάθμιση του λογισμικού, η Jaguar θα προσφέρει 8% μεγαλύτερη αυτονομία στους ιδιοκτήτες της I-Pace.

Καλά νέα! Σε αντίθεση με την Audi και το e-tron που πρέπει να αγοράσεις το αναβαθμισμένο μοντέλο για να επωφεληθείς από την άρτι επιτευχθείσα μεγαλύτερη αυτονομία, με την Jaguar και την I-Pace δεν συμβαίνει το ίδιο. 

Θα μας πείτε στην Ελλάδα αφορά μόλις 30 ιδιοκτήτες, αλλά αφορά εκατοντάδες άλλους στην Ευρώπη -πάνω από 2.000 αυτοκίνητα σε παγκόσμια κλίμακα από τον Μάιο του '18 μέχρι σήμερα.

Σε μέιλ που απευθύνεται σε έναν από τους πελάτες της και δημοσιεύτηκε από τον ιστότοπο Electrek, η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε την άφιξη μιας αναβάθμισης που θα αυξήσει την αυτονομία της I-Pace έως και 8%. Έτσι το βρετανικό ηλεκτρικό SUV που έχει πιστοποιηθεί κατά WLTP για 480 km, με την πρόσφατη αυτή ενημέρωση θα πρέπει να φτάσει σχεδόν τα 520 km. Μια καλή εξέλιξη που ο κατασκευαστής εξηγεί ότι την πέτυχε χάρη στη συμμετοχή του στο I-Pace eTrophy της Jaguar, διαγωνισμό που διοργανώνει η βρετανική φίρμα παράλληλα με το Grand Prix της Formula E.

I-Pace

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η Jaguar, οι τροποποιήσεις αφορούν ειδικότερα την κατανομή της ροπής, τη θερμική διαχείριση και το άνοιγμα στις γρίλιες εξαερισμού που διαχειρίζονται την αεροδυναμική. Επίσης βελτιστοποιημένη, η μπαταρία προσφέρει υψηλότερο ρυθμό εκφόρτισης για να αυξήσει τη χρήσιμη χωρητικότητά της -νούμερο που δεν δημοσιοποίησε η Jaguar.

Το φίρμα δηλώνει επίσης ότι έχει βελτιστοποιήσει τον αλγόριθμο για τον υπολογισμό της προγνωστικής αυτονομίας της μπαταρίας, με στόχο την καλύτερη συνεκτίμηση της τοπογραφίας και των οδηγικών συνηθειών του χρήστη. Το interface του χρήστη έχει επίσης βελτιωθεί με την προσθήκη ενός πακέτου γραφικών που ενσωματώθηκαν στα ψηφιακά όργανα.

Jaguar

Ο κατασκευαστής θα επικοινωνήσει σύντομα με όσους πελάτες αφορά αυτή η αναβάθμιση, καλώντας τους να επισκεφθούν μία από τις αντιπροσωπείες της Jaguar για την ενημέρωση του λογισμικού και τα υπόλοιπα στοιχεία του πακέτου. Αυτό προσώρας, καθώς η Jaguar υπόσχεται ότι το νέο λογισμικό θα επιτρέπει οι προσεχείς ενημερώσεις να γίνονται over-the-air, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να πάει μέχρι την αντιπροσωπεία. 

Τη ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η κεντρική αντιπροσωπεία ήταν κλειστή για να μπορέσουμε να μάθουμε πότε θα κληθούν οι ιδιοκτήτες της I-Pace στην Ελλάδα για την αναβάθμιση. Αλλά θα επανέλθουμε… 

Jaguar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube