To «ιταλικό ΜΧ-5» θα ονομάζεται 124 Spider

To «ιταλικό ΜΧ-5» θα ονομάζεται 124 Spider

Η συνεργασία Fiat-Mazda για ένα μικρό roadster έχει ήδη αποφέρει το νέο ΜΧ-5. Η ιταλική βερσιόν είναι όμως ήδη στα σκαριά.

Η συμφωνία μεταξύ του πρώην Group Fiat, και νυν Fiat Chrysler Automobiles, και της Mazda για τη χρησιμοποίηση της πλατφόρμας του νέου MX-5 στο νέο roadster των Ιταλών είναι δεδομένη.

Αυτό που έχει περάσει από 40 κύματα είναι ποια απ’ όλες τις μάρκες του ομίλου θα το «υιοθετήσει». Αρχικά θεωρείτο βέβαιο ότι θα πρόκειται για τη νέα Alfa Romeo Spider. Στην πορεία, τα σχέδια του CEO της FCA, Sergio Marchionne, άλλαξαν και η Spider βγήκε από το πλάνο.

Με τη Lancia να είναι, πρακτικά, νεκρή, μένουν οι Fiat και Abarth. Ακόμα όμως κανείς δεν γνωρίζει με τα σήματα ποιας από τις δύο θα πωλείται τελικά...

Ωστόσο ο Marchionne επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν το ιταλικό roadster να αναβιώνει τo 124 Spider (φωτό). Μιλώντας στο περιθώριο της Γενεύης, όταν ρωτήθηκε ευθέως από δημοσιογράφους, ρώτησε τα στελέχη που βρίσκονταν μαζί του αν έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα η ονομασία.

«Θέλουμε να το κάνουμε τώρα;» συνέχισε – και ένα στέλεχος του γκρουπ απάντησε πως όντως θα λέγεται 124 Spider. «Ορίστε λοιπόν», είπε ο Marchionne. “Μια παγκόσμια πρεμιέρα μέσα σε ένα δωμάτιο!»

Αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει αν θα φορά τα σήματα της Fiat ή της Abarth, αν και θεωρείται πολύ πιθανόν να λανσαριστούν εκδόσεις του νέου roadster και από τις δύο μάρκες.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube