Ηλεκτροσόκ για τη Lancia Delta HF Integrale

Ηλεκτροσόκ για τη Lancia Delta HF Integrale

Η εταιρεία του οδηγού rallycross, Guerlain Chicherit ανακοινώνει τη δημιουργία ενός rétrofit για τη Lancia Delta HF Integrale, φέρνοντάς την στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Lancia e-Integrlae

Ίσως γνωρίζετε τον Guerlain Chicherit, το Γάλλο οδηγό αγώνων που ξεκίνησε την καριέρα του ως σκιέρ, πριν πάρει στα χέρια του το τιμόνι πολλών και διαφορετικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, από το raid του Dakar μέχρι το Rallycross. Έκτοτε, ο οδηγός αγώνων από τη Σαβοΐα μετατράπηκε σε επιχειρηματία, έχοντας ιδρύσει τη δική του αγωνιστική ομάδα (GC Competition). Αλλά και μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ενέργεια και στην αποθήκευσή της με τη μορφή μεγάλων κινητών μπαταριών που αντικαθιστούν τις γεννήτριες.

Η GC Competition και η GCK Energy (το «GC» από το «Guerlain Chicherit», δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα αυτό το χούι με τις ονομασίες των εταιρειών) θα ενώσουν τις δυνάμεις τους λοιπόν για να προσφέρουν στους καταναλωτές μέχρι το τέλος του έτους ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και όχι ό,τι κι ό,τι. «Η GC Competition θα παρουσιάσει στο τέλος του χρόνου τα πρώτα της αγωνιστικά Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα, καθώς και το πρώτο πρωτότυπο μιας εμπορικής γκάμας, της E-Retrofit Premium (εξηλεκτρισμός θρυλικών μοντέλων). Οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2020».

Το πρώτο μοντέλο της E-Retrofit Premium είναι ήδη γνωστό: Μια Lancia Delta HF Integrale αλά… ελεκτρίκ. Υπάρχουν πιθανότητες αυτό το είδος του πρότζεκτ να κάνει τους λάτρεις του μοντέλου και τους συλλέκτες να τρίζουν τα δόντια τους, αλλά ο πυρετός της μετατροπής παλαιών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά φαίνεται να έχει μια ισχυρή δυναμική. Ειδικά δεδομένου, ότι οι μετασκευές του είδους σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες απολαμβάνουν κρατικής επιδότησης. 

ΔEITE AKOMH Στην παραγωγή η ηλεκτρική Jaguar E-Type

Άντε να δούμε τι θα ανακοινώσει ο δικός μας πρωθυπουργός σε δύο ημέρες σχετικά με τον εξηλεκτρισμό της ΙΧ και δημόσιας κινητικότητας. Του είπαν άραγε οι σύμβουλοί του για το ηλεκτρικό retrofit; Ή ακόμη ψάχνουν να βρουν μέχρι τα πόσα… κυβικά θα ισχύει η επιδότηση;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube