Η ηλεκτρική Jaguar E-type στην παραγωγή

Η ηλεκτρική Jaguar E-type στην παραγωγή

Ένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τη σιλουέτα της κλασικής E-Type ετοιμάζεται να βγάλει στην παραγωγή η Jaguar.

Η Jaguar E-type Zero, όπως ονομάζεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει φτιάξει το ειδικό τμήμα JLR Classic στο σώμα του εμβληματικού κλασικού roadster, θα προχωρήσει τελικά στην παραγωγή.

Είχαμε παρουσιάσει το Concept πριν ένα περίπου χρόνο. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο ήταν φτιαγμένο στο αυθεντικό σασί μιας E-type 1.5 Series του 1968, με τα αυθεντικά πάνελ αμαξώματος, επίσης. Κάποιοι το είχαν χαρακτηρίσει ιεροσυλία. Την πτώση και του τελευταίου οχυρού των κλασικών petrolheads καθώς συνεχίζεται ορμητικός ο εξηλεκτρισμός της αυτοκινητοβιομηχανίας. Προφανώς για κάποιους η ιδέα είχε ενδιαφέρον, τεχνολογικό και εμπορικό. Το project πήρε ιδιαίτερη προβολή καθώς το αυτοκίνητο πήρε μέρος στο φετινό πριγκιπικό γάμο στη Βρετανία.

Δείτε ακόμη Τα πάντα για την ηλεκτρική Jaguar E-Type Concept Zero

Μετά από αυτό, η Jaguar ανακοίνωσε ότι βάζει σε παραγωγή την E-type Zero. Δεν θα κατασκευάζει αμαξώματα από την αρχή, βεβαίως. Στην ουσία το τμήμα JLR Classic έχει έτοιμη και διαθέτει την πλατφόρμα των μηχανικών μερών. Οι ιδιοκτήτες E-type θα μπορούν να μετατρέπουν τα αυτοκίνητά τους σε ηλεκτρικά, ταυτόχρονα με εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης. Αν σας ενδιαφέρει το project αλλά δεν έχετε μία E-type, το τμήμα JLR Classic μπορεί να σας πουλήσει μία, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Το σημαντικό είναι ότι η μετατροπή είναι πλήρως… αναστρέψιμη. Για να μη θιγεί η αξία του πολύτιμου κλασικού μοντέλου.

Η παραγωγή θα αρχίσει του χρόνου στις εγκαταστάσεις Jaguar Classics Works στο Coventry και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν το 2020. Η Jaguar δεν έχει ανακοινώσει πόσα αυτοκίνητα σκοπεύει να φτιάξει ούτε ποιο είναι το κόστος, αφού αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την κατάσταση του αυτοκινήτου πριν αρχίσει η μεταμόσχευση-μετάλλαξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube