Ηλεκτρική και τετρακίνητη BMW M με τέσσερα μοτέρ

Ηλεκτρική και τετρακίνητη BMW M με τέσσερα μοτέρ

Η BMW M έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου που θα κινείται από τέσσερα ηλεκτρομοτέρ, ένα σε κάθε τροχό.

Το πρωτότυπο εξέλιξης μιας ηλεκτρικής BMW M που κινείται από τέσσερα μοτέρ, πιάστηκε από το φωτογραφικό φακό να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο, δείχνοντάς μας ένα από τα τεχνολογικά μονοπάτια που εξετάζει να ακολουθήσει η BMW M στην ηλεκτρική εποχή και τα μελλοντικά της μοντέλα.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το πρωτότυπο χρησιμοποιεί το αμάξωμα της i4 M50, έχοντας ωστόσο σημαντικά μεγαλύτερο μετατρόχιο μιας και όπως προαναφέραμε κάθε τροχός φιλοξενεί και κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ. 

BMW M

Η BMW Μ ισχυρίζεται ότι το νέο ηλεκτρικό xDrive με τέσσερα ηλεκτρομοτέρ έχει μεγάλο εύρος δυνατοτήτων και μπορεί να μεταφέρει σε κάθε τροχό ροπή και ιπποδύναμη με ασυναγώνιστη ακρίβεια, μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Αυτό σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα δώσει στους οδηγούς τη δυνατότητα να απολαύσουν χαρακτηριστικά που δεν έχουν συναντήσει μέχρι σήμερα, σε κανένα άλλο μοντέλο με τα σήματα της BMW M.

BMW M

Πριν το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο με τη φροντίδα της M μπει στην παραγωγή, η BMW διαβεβαίωσε ότι θέλει να είναι σίγουρη ότι θα διαθέτει τα χαρακτηριστικά που αποτελούν σήμα κατατεθέν για τα μοντέλα M εδώ και πάνω από 50 χρόνια: «Γραμμική απόδοση ισχύος και φιλική συμπεριφορά στο όριο και πάνω από αυτό».

Πηγή: Autocar
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube