Η Volvo λέει «ναι» στα ηλεκτρικά σεντάν και στέισον

Η Volvo λέει «ναι» στα ηλεκτρικά σεντάν και στέισον

Με την ιστορία της Volvo να περιλαμβάνει πλήθος αυτοκινήτων με σεντάν και στέισον αμάξωμα, είναι θέμα χρόνου να δούμε και στην ηλεκτρική εποχή της φίρμας αντίστοιχες προτάσεις.

Volvo

Η Volvo έχει προγραμματίσει τον πλήρη εξηλεκτρισμό της μέχρι το 2030 και για να το πετύχει αυτό σκοπεύει να λανσάρει ένα νέα νέο ηλεκτρικό μοντέλο κάθε χρόνο. Παρόλο που ο Σουηδός κατασκευαστής έχει βαριά ιστορία σε σεντάν και στέισον μοντέλα, μέχρι στιγμής η ηλεκτρική του γκάμα περιλαμβάνει αποκλειστικά SUV.

Πριν από λίγες μέρες, η Volvo παρουσίασε το νέο EX90, το τρίτο μέλος του ηλεκτρικού της πορτφόλιο πλάι στο C40 και τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις του XC40. Ένα ακόμα μικρότερο SUV αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2023. Από εκεί και πέρα, παραμένει άγνωστο προς το παρόν το τι ετοιμάζει η Volvo για την ηλεκτρική της γκάμα και ποια μοντέλα θα προσθέσει σε αυτή. 

 

Ο CEO της Volvo, Jim Rowan, όταν ρωτήθηκε από το βρετανικό Autocar εάν η μάρκα σκοπεύει να προσθέσει στην ηλεκτρική της γκάμα στέισον και σεντάν μοντέλα απάντησε ότι «θα εξετάσουμε τα δημογραφικά στοιχεία, τώρα ετοιμάζουμε ένα μικρό SUV, μετά θα ακολουθήσουν και διαφορετικά είδη αμαξώματος, σεντάν στέισον ή οτιδήποτε άλλο, όλα θα έρθουν στην ώρα τους».

Volvo

Τέλος, ο Rowan αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της εξίσωσης της τιμής μεταξύ των ηλεκτρικών και των συμβατικών μοντέλων τονίζοντας, «καμία βιομηχανία δεν πρέπει να βασίζεται στις επιδοτήσεις, είναι σημαντικό οι τιμές των ηλεκτρικών μοντέλων να μειωθούν και να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο με εκείνες των συμβατικών μοντέλων, μόνο έτσι η αγορά θα μπορέσει να στραφεί στην ηλεκτροκίνηση».

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube