Η SEAT ετοιμάζει ένα νέο, προσιτό αυτοκίνητο πόλης

Η SEAT ετοιμάζει ένα νέο, προσιτό αυτοκίνητο πόλης

Διά στόματος του προέδρου των SEAT και CUPRA στο Ηνωμένο Βασίλειο, Marcus Gossen ήρθε η αποκάλυψη για το νέο, προσιτό αυτοκίνητο πόλης της SEAT που βρίσκεται στα σκαριά.

SEAT Mii electric

Η SEAT φαίνεται πως εργάζεται πάνω σε ένα νέο, προσιτό, ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, το οποίο θα αποτελέσει το «αδερφάκι» του VW ID.1

Πριν από μερικούς μήνες, ο CEO του VW Group, Thomas Schäfer είχε δηλώσει στο βρετανικό Autocar πως «το μέλλον της SEAT είναι η CUPRA». Από εκείνη τη στιγμή και μετά εμφανίστηκαν αρκετά σενάρια, τα οποία ήθελα την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία να στρέφεται πλέον προς την μικροκινητικότητα.

Σύμφωνα πάντα με τον Schäfer, «τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στον τιμοκατάλογο της SEAT θα συνεχίσουν την εμπορική τους πορεία μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής τους, ώστε μετά η αυτοκινητοβιομηχανία να περάσει στον νέο της ρόλο».

H SEAT μέσα στην επόμενη πενταετία θα λανσάρει ένα μικρό, προσιτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, το οποίο θα αντικαταστήσει το SEAT Mii

SEAT Compact EV

Πλέον όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει, με τον Marcus Gossen, πρόεδρο των SEAT και Cupra του Ηνωμένου Βασίλειου να επιβεβαιώνει (και πάλι μέσω Autocar) πως η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, με το ντεμπούτο του να είναι προγραμματισμένο εντός πενταετίας.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να έχουμε τη σωστή βάση για την γκάμα του VW Group, κι αυτό θα συμβεί μέσω της SEAT SA στην Ισπανία», παραδέχτηκε. Θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, το νέο δημιούργημα που θα προκύψει από τους Ίβηρες να είναι ένα ID.1 με τα σήματα της SEAT και χαμηλότερη τιμή από το γερμανικό alter-ego του. Σύμφωνα δε με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν είναι διόλου απίθανο η τιμή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της SEAT να παραμείνει κάτω από τις €20.000.

To VW Group συνηθίζει να αντικαθιστά τα θερμικά αυτοκίνητα πόλης του με εξηλεκτρισμένες προτάσεις. Έτσι, όπως το VW ID.1 αντικατέστησε το VW Up, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, το κόμπακτ ηλεκτρικό μοντέλο της SEAT θα καλύψει το κενό του Mii, του μικρότερου και πιο οικονομικού αυτοκινήτου της προϊοντικής της γκάμας.

Cupra Urban Rebel

Κλείνοντας, ο Gossen άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η SEAT να προχωρήσει σε στοχευμένα  facelift των εν κυκλοφορία μοντέλων της προκειμένου αυτά να συνεχίσουν την επιτυχημένη εμπορική τους πορεία.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube