Η πρώτη φωτογραφία της νέας Aston Martin V12 Vantage

Η πρώτη φωτογραφία της νέας Aston Martin V12 Vantage

H Aston Martin V12 Vantage θα επιστρέψει για μια και τελευταία φορά, με τον Βρετανό κατασκευαστή να μας δίνει μια πρώτη γεύση λίγες μέρες πριν από την επίσημη παρουσίασή της.

Η εικόνα που δημοσίευσε η βρετανική εταιρεία δείχνει τη νέα Aston Martin V12 Vantage να ποζάρει πλάι στους προκατόχους της.

Στην φωτογραφία απεικονίζεται μόνο ένα κομμάτι από το εμπρός μέρος της Aston Martin V12 Vantage το οποίο φαίνεται να έχει μοναδική σχεδίαση και μεγαλύτερη γρίλια συγκριτικά με τη συμβατική Vantage. Eπιπλέον, εκατέρωθεν της τελευταίας υπάρχουν κάθετες εισαγωγές αέρα, ενώ έχει προστεθεί και ένας διαχύτης ο οποίος θα αυξάνει την κάθετη δύναμη.

Aston Martin V12 Vantage

Ο κατασκευαστής από το Gaydon έχει ανακοινώσει ότι η νέα Aston Martin V12 Vantage θα παρουσιαστεί το 2022 ενώ πρόσφατα δημοσίευσε και ένα video όπου απολαύσαμε τον ήχο του 12κύλινδρου κινητήρα που θα φωλιάζει κάτω από καπό της. Μαζί με τον V12, το μοντέλο αναμένεται να δεχθεί αναβαθμίσεις στο σασί καθώς και ένα ολοκαίνουργιο σύστημα infotainment. 

Οι φήμες θέλουν η Aston Martin V12 Vantage να αποδίδει 700 PS και 753 Nm, όπως και ο 12κύλινδρος της Speedster

Μια πρωτότυπη Vantage με κινητήρα V12 εντοπίστηκε πρόσφατα να γυρνάει στο Nürburgring. Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν τη νέα και τελευταία Vantage με 12 κυλίνδρους να χρησιμοποιεί τον κινητήρα από την V12 Speedster. Θυμίζουμε ότι στο υπεραυτοκίνητο χωρίς οροφή, ο twin turbo V12 των 5,2 λίτρων αποδίδει 700 PS και 753 Nm. Χαρίζοντας του επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,5'' και τελική ταχύτητα 300 km/h.

Το καμουφλαρισμένο σπόρτσκαρ που έκανε γύρους στη θρυλική πίστα έφερε, συγκριτικά με τη συμβατική Vantage, ανανεωμένη γρίλια εμπρός, μεγάλες διπλές απολήξεις εξάτμισης, επιπρόσθετες εισαγωγές αέρα και ένα εμφανές εξόγκωμα στο καπό. 

​​Aston Martin V12 Vantage

O CEO της Aston Martin, Tobias Moers, έχει δηλώσει πως είναι πρόκληση για την εταιρία να καταφέρει να συμμορφώσει τον 12κύλινδρο κινητήρα με τους κανονισμούς ρύπων Euro7. O ίδιος έχει επίσης αναφέρει ότι ο κατασκευαστής σχεδιάζει να παρουσιάσει δέκα νέες εκδοχές μοντέλων που βρίσκονται ήδη στην γκάμα του, με την Aston Martin V12 Vantage να είναι μια από αυτές.

Τέλος, πριν εξηλεκτριστεί πλήρως το 2025, εικάζεται ότι η Vantage θα διατεθεί και σε έκδοση plug-in η οποία θα δανειστεί το σύστημα κινητήρα-μετάδοσης από τη νέα γενιά της Mercedes-AMG C 63.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube