Η Polestar θέλει να βγάλει στην παραγωγή το O2 Electric Roadster

Η Polestar θέλει να βγάλει στην παραγωγή το O2 Electric Roadster

Η αλήθεια είναι πως τα ρόουντστερ δεν πουλάνε εύκολα στις εποχές μας, ώστε να συναινούν οι μέτοχοι στην παραγωγή τους. Παρόλα αυτά, ο CEO της Polestar φιλοδοξεί να κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει το πράσινο φως στο O2 Electric Roadster.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε σε συνέντευξή του σε Βρετανικό περιοδικό. «Η φιλοδοξία μου είναι να το κάνω αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Πρέπει να σεβαστείς την πολυπλοκότητα. Πρέπει να δούμε πού πάει το O2. Όταν ζωγραφίζεις έναν πίνακα, είναι πάντα καλό να τον αφήνεις να ξεκουραστεί και να τον κοιτάς μετά από μερικούς μήνες, ώστε να δεις εάν παραμένει ένας καλός πίνακας», δήλωσε ο CEO της Polestar, Thomas Ingenlath.

Το Polestar O2 παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου. Βασίζεται στην ίδια αλουμινένια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει και το Polestar 5 ενώ παραπέμπει στιλιστικά στο Precept Concept. Πρόκειται για ένα 2+2 θέσεων roadster, με σκληρή αναδιπλούμενη οροφή και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. 

Αναφορικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει ουδεμία νύξη από την πλευρά της εταιρίας. Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης όμως δεν είναι δύσκολο να ανεβάσεις ισχύ και επιδόσεις. Ειδικά για ένα ξεχωριστό, niche μοντέλο που θα μπορούσε να αποτελέσει status symbol για μία πολυτελή γκάμα. 

Το Polestar O2 έδωσε το παρών την προηγούμενη εβδομάδα στο Goodwood Festival of Speed, μαζί με ένα πρωτότυπο του Polestar 5. Αυτό το τελευταίο ειπώθηκε πως στην κορυφαία του έκδοση θα αγγίζει σε ισχύ τους 900 ίππους, οπότε εύκολα μπορεί κανείς να κάνει τη σύνδεση.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο Thomas Ingenlath, «είναι καταπληκτικό το τι μπορείς να κάνεις με τους ηλεκτρικούς κινητήρες. Είναι τρελό και υπέροχο, και είναι σούπερ να το κάνεις αυτό και να φαντάζεσαι τι είδους αυτοκίνητο θα πάρεις σε αυτό το επίπεδο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube