Η πιο πολυτελής έκδοση της BMW 7 Series

Η πιο πολυτελής έκδοση της BMW 7 Series

Η BMW 7 Series Two-Tone Special Edition θα κυκλοφορήσει σε 25 μονάδες αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

Η BMW παρουσίασε στη Σαγκάη την 7 Series Two-Tone special edition, μια ειδική έκδοση της ναυαρχίδας της με ξεχωριστό συνδυασμό αποχρώσεων και υπερπλήρη εξοπλισμό. Να θυμίσουμε πως η σημερινή, έκτη γενιά της BMW 7 Series (G11/G12) παρουσιάστηκε το 2015 και ανανεώθηκε το 2019.

Αισθητικά, η Two-Tone ξεχωρίζει από την ειδική βαφή Cashmere Silver για το άνω τμήμα του αμαξώματος σε συνδυασμό με Aventurine Red metallic για το κάτω μέρος, με πολυάκτινες ζάντες και χρωμιωμένες λεπτομέρειες. Αυτή η επιλογή θυμίζει έντονα άλλες προτάσεις στην κατηγορία των υπερπολυτελών σεντάν όπως η ανταγωνιστική Mercedes-Maybach S-Class αλλά και οι διχρωμίες των ακόμα ακριβότερων Rolls-Royce Ghost και Bentley Continental Flying Spur.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κορυφαία έκδοση της 7αρας έχει το μακρύ μεταξόνιο με το συνολικό μήκος να φτάνει τα 5.268 mm προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερους χώρους. Στην καμπίνα κυριαρχεί η πολυτέλεια με επενδύσεις από λευκό δέρμα, ambient εσωτερικό φωτισμό, διπλή ηλιοροφή, ανακλινόμενα τραπεζάκια, δύο οθόνες και ένα τάμπλετ για τους πίσω επιβάτες.

BMW 7 Series Two-Tone Edition

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, η ειδική έκδοση βασίζεται στην κορυφαία M760Li xDrive. Αυτό σημαίνει πως κάτω από το καπό βρίσκεται ο twin-turbo V12 βενζινοκινητήρας 6,6 λίτρων που αποδίδει 585 PS και 850 Nm. Το μοτέρ που θεωρείται από τα τελευταία του είδους, συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης xDrive. Η επιτάχυνση 0-100km/h απαιτεί 3,8" και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

Η ενεργή αερανάρτηση, το σύστημα τετραδιεύθυνσης και το πλούσιο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης εξασφαλίζουν κορυφαία επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Η BMW 7 Series Two-Tone SE θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό 25 μονάδων αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας, με τη βαυαρική φίρμα να μην αποκαλύπτει την τιμή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube