Η Nissan λέει «ναι» στα ηλεκτρικά σπόρτσκαρς!

Η Nissan λέει «ναι» στα ηλεκτρικά σπόρτσκαρς!

Η Nissan πιστεύει ότι με την βοήθεια μπαταριών στερεάς κατάστασης τα ηλεκτρικά σπόρτσκαρς θα έχουν λόγω ύπαρξης. Παράλληλα, οι συζητήσεις για ένα ηλεκτρικό GT-R βρίσκονται σε εξέλιξη.

Nissan

Για πολλούς, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα αλλάξουν ριζικά όσα ξέραμε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Συγκριτικά με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται σήμερα, μπορούν να φορτιστούν πιο γρήγορα και να αποθηκεύσουν περισσότερη ενέργεια. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να πετύχουν την ίδια αυτονομία ζυγίζοντας όμως σημαντικά λιγότερο.

Είναι γνωστό, ότι το βάρος αποτελεί μεγάλο εχθρό για τα αυτοκίνητα και ειδικότερα για αυτά που θέλουν να λέγονται σπορ. Κάπου εδώ έρχεται η Nissan η οποία πιστεύει ότι με την τεχνολογία των μπαταριών στερεάς κατάστασης μπορεί να υπάρξει ηλεκτρικό σπόρτσκαρ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο βρετανικό Autocar, o αντιπρόεδρος της Nissan σε Αφρική, Μέση Ανατολή, Ινδία, Ευρώπη και Ωκεανία, François Bailly, εξέφρασε τη θέλησή του για τη δημιουργία ενός σπορ μοντέλου χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης.

«Θα θέλαμε πολύ να έχουμε στη γκάμα μας ένα ηλεκτρικό σπόρτσκαρ αλλά πρέπει πρώτα να οργανωθούμε, δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να το ανακοινώσουμε αλλά το θέμα βρίσκεται ήδη στο τραπέζι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Bailly.

Νissan

Επιπλέον, ο ίδιος ανέφερε ότι η Nissan εξελίσσει μπαταρίες στερεάς κατάστασης οι οποίες θα ταιριάζουν γάντι στα σπόρτσκαρς δίνοντας τους μεγάλη αυτονομία και κρατώντας το βάρος σε χαμηλά επίπεδα.

Τέλος, όσο αναφορά τον "Godzilla", ο Bailly τόνισε ότι ήδη υπάρχουν συζητήσεις για ένα ηλεκτρικό GT-R, αλλά θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για περισσότερες πληροφορίες.

[Πηγή: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube