Τίτλοι τέλους για το Nissan GT-R στην Ευρώπη

Τίτλοι τέλους για το Nissan GT-R στην Ευρώπη

Οι ολοένα αυστηρότεροι κανονισμοί εκπομπών ρύπων ρίχνουν τίτλους τέλους στην ευρωπαϊκή πορεία του Nissan GT-R.

Nissan GT-R

Μπορεί να έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που η Nissan παρουσίασε την τελευταία γενιά του GT-R, αλλά ο "Godzilla" εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο ικανά σούπερκαρ στον κόσμο. Φαίνεται όμως ότι οι ολοένα και αυστηρότεροι κανονισμοί για τα μοντέλα της αγοράς ανά τον κόσμο, φέρνουν το GT-R όλο και πιο κοντά στο τέλος του.

Η αρχή έγινε από την Αυστραλία όπου η Nissan αναγκάστηκε να σταματήσει την διάθεση του μοντέλου εξαιτίας των πιο απαιτητικών κανονισμών στα crash-test. Tώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ολλανδικού Autoblog, όλα δείχνουν πως είναι η σειρά της Γηραιάς ηπείρου να αποχωριστεί το ιαπωνικό σούπερκαρ. Συγκεκριμένα, αν και στη Γερμανία και το Βέλγιο οι αγοραστές εξακολουθούν να έχουν δυνατότητα να αποκτήσουν το μοντέλο, οι αντιπροσωπίες της Νissan σε Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία και άλλες χώρες έχουν σταματήσει να διαθέτουν το GT-R. 

Nissan GT-R

Δυστυχώς, από την πλευρά του ο κατασκευαστής επιβεβαίωσε τις φήμες για την σταδιακή αποχώρηση του GT-R από την Ευρώπη. Οι τίτλοι τέλους του μοντέλου οφείλονται στους ολοένα αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων που έχουν τεθεί σε ισχύ.

Με το οριστικό τέλος του GT-R από την Ευρώπη να πλησιάζει, η προσοχή στρέφεται πλέον στον διάδοχο του. Θυμίζουμε ότι εδώ και μερικούς μήνες η Νissan έχει δώσει το πράσινο φως για τη νέα γενιά του GT-R και έντονες είναι οι φήμες που θέλουν το νέο μοντέλο να διατηρεί τον V6 κινητήρα αλλά αυτή φορά να αποτελεί κομμάτι ενός υβριδικού συστήματος κίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube