Η Nissan αποκαλύπτει πρωτότυπη μονάδα παραγωγής για μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Η Nissan αποκαλύπτει πρωτότυπη μονάδα παραγωγής για μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Οι μπαταρίες σε στερεά κατάσταση αναμένεται να είναι μια τεχνολογία που θα λειτουργήσει ως καταλύτης αλλαγών στην αγορά, αυξάνοντας τη δημοτικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με τη Nissan.

Η Nissan αποκάλυψε το πρωτότυπο εργοστάσιό της για την παραγωγή πλαστικοποιημένων κυψελών μπαταριών σε στερεά κατάσταση, τις οποίες η εταιρεία σκοπεύει να φέρει στην αγορά το 2028. Αυτή η πρωτότυπη εγκατάσταση, εντός του ερευνητικού κέντρου της Nissan στην περιφέρεια της Kanagawa, έχει στόχο να προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη των μπαταριών στερεάς κατάστασης.

Σύμφωνα με το μακροπρόθεσμο όραμά της, Nissan Ambition 2030, η ιαπωνική φίρμα στοχεύει να λανσάρει ένα EV με μπαταρίες στερεάς κατάστασης που η ίδια θα αναπτύξει, έως το οικονομικό έτος 2028. Στο πλάνο του σχεδιασμού της έχει συμπεριληφθεί η δημιουργία μιας πιλοτικής γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Yokohama το 2024. Η Nissan πιστεύει ότι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης μπορούν να μειωθούν στα $75 ανά kWh το οικονομικό έτος 2028 και σε $65 ανά kWh στη συνέχεια, τοποθετώντας τα EVs στο ίδιο επίπεδο κόστους με τα βενζινοκίνητα οχήματα.

Οι μπαταρίες σε στερεά κατάσταση αναμένεται να είναι μια τεχνολογία που θα λειτουργήσει ως καταλύτης αλλαγών στην αγορά, αυξάνοντας τη δημοτικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων. Έχουν ενεργειακή πυκνότητα περίπου διπλάσια από εκείνη των συμβατικών μπαταριών ιόντων λιθίου, σημαντικά μικρότερο χρόνο φόρτισης λόγω ανώτερης απόδοσης φόρτισης/εκφόρτισης και χαμηλότερο κόστος χάρη στη δυνατότητα χρήσης λιγότερο ακριβών υλικών. Με αυτά τα πλεονεκτήματα, η Nissan προγραμματίζει την χρήση των μπαταριών στερεάς κατάστασης σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών, καθιστώντας τα ηλεκτρικά της οχήματα πιο ανταγωνιστικά.

Nissan

«Η Nissan έχει ηγετική θέση στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, μέσω ενός ευρέος φάσματος δραστηριοτήτων R&D (Έρευνας & Ανάπτυξης), που εκτείνεται από την έρευνα υλικού μπαταριών μοριακού επιπέδου, έως την ανάπτυξη ασφαλών ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων. Η γνώση που αποκτήθηκε από την εμπειρία μας, υποστηρίζει την ανάπτυξη μπαταριών σε στερεά κατάσταση και έχουμε συσσωρεύσει σημαντικές στοιχειώδεις τεχνολογίες. Στο εξής, τα τμήματα R&D και κατασκευής της Nissan, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να χρησιμοποιήσουν αυτήν την πρωτότυπη μονάδα παραγωγής και να επιταχύνουν την πρακτική εφαρμογή των μπαταριών στερεάς κατάστασης», δήλωσε ο Kunio Nakaguro, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του τμήματος έρευνας για και ανάπτυξης της Nissan.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube