Η Mercedes-Maybach S-Class τώρα και με 6κύλινδρο μοτέρ

Η Mercedes-Maybach S-Class τώρα και με 6κύλινδρο μοτέρ

H υπερπολυτελής Mercedes-Maybach S-Class έρχεται με έξι κυλίνδρους για όσους ανησυχούν για την υψηλή φορολογία.

Το Νοέμβριο του 2020 έκανε πρεμιέρα η Mercedes-Maybach S-Class, η κορυφαία έκδοση της νέας γενιάς S-Class με ακόμα μακρύτερο μεταξόνιο (3396 mm), έμφαση στην πολυτέλεια και γκάμα που περιλαβάνει δύο κινητήρες - twin-turbo V8 4,0 λίτρων και twin-turbo V12 6,0 λίτρων. Έξι μήνες αργότερα, η Mercedes-Maybach επιστρέφει στην Έκθεση Σαγκάης για να παρουσιάσει την "βασική" έκδοση της υπερπολυτελούς λιμουζίνας με εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα, η οποία απευθύνεται σε όσους ανησυχούν για την φορολογία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Mercedes-Maybach S-Class

Η Mercedes-Maybach S480 4MATIC φορά τον 6κύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρας 3,0 λίτρων (M 256) που γνωρίζουμε ήδη από την Mercedes-Benz S450 4MATIC. Το μοτέρ αποδίδει 367 PS και 500 Nm ενώ έχει επιπλέον 22 PS και 250 Nm από το ήπια υβριδικό σύστημα EQ Boost. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 9G Tronic και του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC. Η εταιρεία ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,8" (-0,7" πιο αργά από την ελαφρύτερη και πιο ταπεινή S-Class) και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. 

Φυσικά από μια Maybach δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πέντε οθόνες στο εσωτερικό με το σύστημα MBUX (ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3", δύο κεντρικές οθόνες αφής 12,3", δύο οθόνες 11,6" για τους πίσω επιβάτες και ένα αποσπώμενο τάμπλετ ανάμεσα στα καθίσματα), οι αυτόματες πίσω πόρτες, τα κλιματιζόμενα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα ανεξάρτητα καθίσματα με πολλαπλές λειτουργίες μασάζ και ανακλινόμενα υποπόδια, τα ανακλινόμενα τραπεζάκια, το ψυγείο, η διπλή πανοραμική ηλιοροφή, το προηγμένο σύστημα ενεργού noise cancelling, ο αυτόματα προσαρμοζόμενος εσωτερικός φωτισμός, το premium ηχοσύστημα Burmester® high-end 4D, οι επενδύσεις από υλικά υψηλής ποιότητας (δέρμα, ξύλο, μέταλλο κτλ), η ενεργή αερανάρτηση Airmatic και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα που χαρίζουν κορυφαία άνεση και ασφάλεια.

Maybach

Η συγκεκριμένη έκδοση προς το παρόν είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας, όπου η φορολογία είναι ιδιαίτερα υψηλή για οχήματα με κινητήρες μεγάλου κυβισμού. Δε γνωρίζουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι φόροι για κάποιον που ενδιαφέρεται να αγοράσει μια Maybach, όμως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η γερμανική φίρμα επέλεξε να προσφέρει μόνο τη βασική έκδοση της λιμουζίνας στην Κίνα. 

Στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να δούμε εξακύλινδρη Maybach και σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς αναμένεται η έκδοση plug-in hybrid που θα συνδυάζει το 3λιτρο μοτέρ με ηλεκτροκινητήρα και μεγάλη μπαταρία η οποία θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 100 km (όπως και η αντίστοιχη έκδοση της Mercedes-Benz S-Class).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube