Η Mercedes-Benz ετοιμάζει ηλεκτρική έκδοση της G-Class

Η Mercedes-Benz ετοιμάζει ηλεκτρική έκδοση της G-Class

Την είδηση επιβεβαίωσε ο CEO της εταιρείας.

Ο CEO της Mercedes-Benz, Ola Källenius, επιβεβαίωσε την εξέλιξης μιας ηλεκτρικής έκδοσης της G-Class για το άμεσο μέλλον.

Την αποκάλυψη έκανε στο Twitter ο Sascha Pallenberg, υπεύθυνος των ψηφιακών μέσων της γερμανικής εταιρείας ο οποίος μετέφερε τις παρακάτω δηλώσεις του Ola Källenius: «Θα υπάρξει μια ηλεκτρική έκδοση μηδενικών ρύπων της Mercedes-Benz G-Class. Στο παρελθόν είχαμε συζητήσεις για το αν θα έπρεπε να καταργήσουμε το μοντέλο, όμως όπως βλέπουμε τα πράγματα τώρα, θα έλεγα πως η τελευταία Mercedes που θα κατασκευαστεί θα είναι μια G-Class.»

 

 

Η ιδέα για ένα τέτοιο όχημα δεν ακούγεται για πρώτη φορά, καθώς ο Arnold Schwarzenegger είναι ιδιοκτήτης μιας ηλεκτρικής G-Class προηγούμενης γενιάς η οποία έγινε πλήρης μετατροπή από την αυστριακή εταιρεία Kreisel. Το γεγονός ότι η Mercedes-Benz δεν προσέφερε μέχρι στιγμής κάτι αντίστοιχο απευθείας από το εργοστάσιο ήταν κάτι που ενοχλούσε τον ηθοποιό ο οποίος μάλιστα επικοινώνησε τις απόψεις του σε αυστηρό ύφος με υπαλλήλους της γερμανικής εταιρείας καθώς συμμετείχε ενεργά στην παρουσίαση της σημερινής G-Class.

Τελικά, η Mercedes-Benz φαίνεται πως υπέκυψε στις πιέσεις, όχι μόνο του διάσημου ηθοποιού αλλά και των κανονισμών για εκπομπές ρύπων που αναγκάζουν όλες τις εταιρείες να αναθεωρήσουν τα μελλοντικά τους σχέδια προσφέροντας ευρύτερη γκάμα ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων.

Αναμένουμε λοιπόν το πρώτο G-Wagen με το πρόθεμα "EQ" το οποίο προφανώς θα διατηρεί την τετραγωνισμένη σχεδίαση και τις εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες που χαρακτηρίζει όλες τις εκδόσεις του από το 1979 μέχρι σήμερα. Μπορεί να μην έχει το ιδανικό βάρος ή την κατάλληλη αεροδυναμική όμως είμαστε σίγουροι πως οι μηχανικοί της Mercedes-Benz θα βρουν τρόπο να αυξήσουν την αυτονομία της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube