Ο Arnold Schwarzenegger μιλά για τα αυτοκίνητα της ζωής του

Ο Arnold Schwarzenegger μιλά για τα αυτοκίνητα της ζωής του

Από το πρώτο του αυτοκίνητο στην Bugatti και τα θηριώδη Hummer και G-Wagen με περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Στα πλαίσια της προώθησης της νέας του ταινίας με τίτλο Terminator: Dark Fate, ο ηθοποιός Arnold Schwarzenegger έδωσε συνέντευξη στο βρετανικό TopGear, στην οποία μίλησε για τη σχέση του με τα αυτοκίνητα αποκαλύπτοντας αρκετά από τα μοντέλα που πέρασαν από τα χέρια του.

arnold

«Δεν ήταν ποτέ στόχος μου να ασχοληθώ με τα αυτοκίνητα, απλώς ερωτεύτηκα ορισμένα πράγματα. Ίσως είναι επειδή δεν σταμάτησα ποτέ να είμαι παιδί.» δήλωσε ο 72άχρονος αστέρας του Hollywood ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστρία μετά το τέλος του 'Β Παγκοσμίου Πολέμου: 

«Ήμασταν υπό βρετανική κατοχή μετά τον πόλεμο. Οδηγούσαν με άρματα μάχης και μεγάλα φορτηγά έξω από το σπίτι μας στη φάρμα. Οπότε έτσι μεγάλωσα, να βλέπω αυτά τα μεγάλα φορτηγά διαρκώς. Οι στρατιώτες μας καλούσαν να μπούμε μέσα στα φορτηγά και μας έδιναν καραμέλες...ήταν πολύ γλυκό. Ίσως αυτό μου έμεινε και για αυτό αργότερα όταν έγινα 18 ετών ήθελα να γίνω οδηγός αρμάτων στο στρατό. Έπαθα εμμονή με τα μεγάλα φορτηγά. Για αυτό μου άρεσε το Hummer και τα υπόλοιπα στρατιωτικά οχήματα που έχω όπως το Pinzgauer και το Unimog.»

Hummer

Παρόλο που αγαπούσε τόσο πολύ τα μεγάλα και επιβλητικά οχήματα, το πρώτο αυτοκίνητο του Arnold Schwarzenegger ήταν αρκετά πιο ταπεινό - ένα Opel Kadett το οποίο αγόρασε όταν ζούσε στο Μόναχο: 

«Ήμουν 19 ετών και (το Opel Kadett) είχε τεράστιες τρύπες από σκουριά. Δεν με πείραζε εκείνη την εποχή. Μου κόστισε περίπου 1.300 γερμανικά μάρκα οπότε αυτό έγινε το πρώτο μου αυτοκίνητο. Θυμάμαι πως ήταν για τα μπάζα. Δεν πέρασε καιρός και το κάθισμα κατέρρευσε με αποτέλεσμα να κρατιέμαι από το τιμόνι για να μην πέφτω πίσω. Όλα διαλύονταν σε αυτό το αυτοκίνητο. Θυμάμαι που το οδήγησα για να επισκεφθώ τους γονείς μου στην Αυστρία που ήταν ένα ταξίδι διάρκειας 6 ωρών. Ήμουν τυχερός που δεν διαλύθηκε εντελώς. Έφυγα από τη Γερμανία για να ταξιδέψω στη Αγγλία και να λάβω μέρος στο διαγωνισμό Mr. Universe και μετά πήγα απευθείας στις ΗΠΑ αφήνοντας τα πάντα πίσω. Οπότε δε γνωρίζω τι απέγινε αυτό το αυτοκίνητο.»

cadillac

Με τον ερχομό του στην Αμερική και τις διακρίσεις στον χώρο του body building, ο νεαρός Arnold αναβαθμίστηκε από πλευράς αυτοκινήτου. «Δύο χρόνια μετά αγόρασα ένα Volkswagen Beetle. Μετά είχα μια BMW 1600 και μετά μια Mercedes-Benz 450 SE. Αφού έβγαλα περισσότερα χρήματα τα αυτοκίνητα άρχισαν να μεγαλώνουν οπότε αγόρασα μια Mercedes με κινητήρα 6,3 λίτρων, μετά με 6,9 λίτρων και στη συνέχεια ανοιχτές Cadillac - όπως μια Cadillac Convertible του 1957 - και κάπως έτσι συνέχισα για αρκετό καιρό.»

Πιο πρόσφατα, ο πρώην Κυβερνήτης της Καλιφόρνια είχε στην κατοχή του μια Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse την οποία πούλησε μετά από 3 χρόνια έχοντας διανύσει κάτι λιγότερο από 2.000 km. Όπως παραδέχεται, παρόλο που δε έχει μετανιώσει που την αγόρασε, η χρήση της του προκαλούσε πονοκέφαλο καθώς έπρεπε να βρίσκει διαρκώς κατάλληλο μέρος για να την παρκάρει στις εξόδους του, περιορίζοντας τις διαθέσιμες επιλογές του. Μετά από αυτή την εμπειρία ο Schwarzenegger δηλώνει πως όσο το ακριβότερο και πιο ιδιαίτερο είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο πιο χαζό είναι να το έχεις.

Bugatti

Όσο για τα αυτοκίνητα που έχει σήμερα στο γκαράζ του, ο ηθοποιός δήλωσε: «Έχω ένα ηλεκτρικό Hummer και ένα ηλεκτρικό G-Wagen. Έχω ένα GMC Yukon το οποίο δεν παρκάρω ποτέ μέσα στο γκαράζ. Επίσης έχω γκαράζ στο αεροδρόμιο - εκεί έχω δύο Hummer με βιοκαύσιμο και ένα Hummer με υδρογόνο. Έχω επίσης ένα Excalibur convertible, ένα ακόμα Hummer και ένα Ford station wagon.»

 

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα για τα οποία αισθάνεται περήφανος που έχει στη συλλογή του είναι μια ηλεκτρική έκδοση της προηγούμενης Mercedes-Benz G-Wagen από την αυστριακή εταιρεία Kreisel. Το γεγονός ότι η Mercedes-Benz δεν προσφέρει κάτι αντίστοιχο απευθείας από το εργοστάσιο είναι κάτι που ενοχλεί τον ηθοποιό ο οποίος μάλιστα επικοινώνησε τις απόψεις του σε αυστηρό ύφος με υπαλλήλους της γερμανικής εταιρείας καθώς συμμετείχε στην παρουσίαση της νέας γενιάς.

G-Wagen

Για το ζήτημα της ηλεκτροκίνησης ο Arnold Schwarzenegger δήλωσε: «Δεν ξέρουμε ακόμα αν η ηλεκτροκίνηση ή το υδρογόνο είναι το μέλλον. Το υδρογόνο έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ η ηλεκτροκίνηση έχει μισές από τις σημερινές εκπομπές ρύπων.»

Πάντως ως λάτρης των αυτοκινήτων, ο ηθοποιός παραδέχεται πως απολαμβάνει την οδήγηση εκτός πόλης: «Μπορείς να σκεφτείς. Το μυαλό σου αρχίζει και ταξιδεύει και ονειρεύεσαι - μερικές φορές οδηγώντας σε μεγάλες αποστάσεις δημιουργώ τους στόχους μου για το μέλλον. Μέσα στην πόλη μου αρέσει να οδηγούν άλλοι, όμως πιστεύω πως σε οδήγηση μακράς διαρκείας όπου οδηγείς μόνος σου, εκεί είναι που μπορείς να σκεφτείς πολύ.»

Πηγή: TopGear

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube