Η Lamborghini Countach επιστρέφει!

Η Lamborghini Countach επιστρέφει!

Ο ταύρος από την Sant’ Agata ανακοίνωσε επίσημα πως το θρυλικό όνομα επανέρχεται προσκήνιο μέσα στη χρονιά.

Ήταν εδώ και καιρό γνωστό πως η Lamborghini μέσα στο 2021 θα παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα. Το πρώτο παρουσιάστηκε ήδη πριν λίγες ημέρες και είναι η τελευταία και πιο ξεχωριστή έκδοση από την τρέχουσα γενιά της Aventador, η LP780-4 Ultimae. Ωστόσο την έκπληξη έκανε το δεύτερο που μόλις ανακοινώθηκε και είναι η σύγχρονη Countach, που επιβεβαιώνει τις φήμες που υπήρχαν.

Το μόνο που έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής είναι μια εικόνα με ένα σκεπασμένο αυτοκίνητο, από την οποία ωστόσο μπορούμε να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει πτέρυγα στο πίσω μέρος.

Οι σχεδιαστικές αναφορές στο θρυλικό supercar των ’70s θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες στο σύγχρονο μοντέλο, όπως και το ότι τα μηχανικά μέρη θα προέρχονται από την Sián. Αυτό σημαίνει τον V12 με χωρητικότητα στα 6,5 lt και ισχύ που θα ξεπερνάει τους 800 PS, έτσι ώστε να εξασφαλίζει 0-100 km/h σε κάτω από 3” και τελική πάνω από 350 km/h.

Αυτό που επίσης ξέρουμε, είναι πως η νέα Countach θα είναι η τελευταία Lamborghini με το σημερινό υβριδικό σύστημα της εταιρείας, δηλαδή με κινητήρα 34 PS στο κιβώτιο και υπερπυκνωτή για την τροφοδοσία του με ρεύμα. Η νέα Aventador που θα παρουσιαστεί κοντά στο 2023, θα ενσωματώσει την τεχνολογία Plug-in Hybrid στον V12, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ικανοποιηθούν οι προδιαγραφές ρύπων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube