Η Lamborghini αποκαλύπτει πληροφορίες για την ανανεωμένη Urus

Η Lamborghini αποκαλύπτει πληροφορίες για την ανανεωμένη Urus

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο πως η φρεσκαρισμένη Urus θα έχει τονισμένη σπορ δυναμική, με ακόμα περισσότερη ισχύ αλλά και χαμηλότερο βάρος.

Η Lamborghini ετοιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή της Urus, του SUV της δηλαδή, η οποία παρουσιάστηκε το 2018 και από τότε συνεχίζει χωρίς αλλαγές.

Οι φωτογραφικοί φακοί των «κατασκόπων» έχουν ήδη καταγράψει τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του αυτοκινήτου, ωστόσο τώρα υπάρχουν και επιβεβαιωμένες πληροφορίες σχετικά με αυτό: Όπως δήλωσε στους βρετανούς συνεργάτες μας του Autocar ο Stephan Winkelmann, CEO της εταιρείας, η ανανέωση του αυτοκινήτου θα ολοκληρωθεί σε δύο βήματα. Αυτό που δεν είναι επιβεβαιωμένο ακόμα, είναι η ανανεωμένη Urus να ονομάζεται «Evo» ακολουθώντας την λογική που ξεκίνησε η Huracan το 2019.

Δείτε ακόμα: Δοκιμάζουμε την Lamborghini Urus

Το πρώτο βήμα τώρα, θα περιλαμβάνει το κλασικό facelift που θα εμφανιστεί μέσα στο 2023 και θα συνοδεύεται τόσο από αύξηση ισχύος όσο και από μείωση του βάρους. Με αριθμούς, αυτό σημαίνει αφενός παραπάνω από τους 650 PS της σημερινής έκδοσης, αφετέρου λιγότερα από τα 2.197 kg που ανακοινώνει η Lamborghini. Ενώ θα πρέπει να θεωρήσουμε βέβαιο πως η ανανέωση θα φέρει αλλαγές και στην καμπίνα, με αναβαθμίσεις στο σύστημα infotainment και το φινίρισμα.

Lamborghini Urus

Το δεύτερο βήμα θα έρθει σε δεύτερο χρόνο, μέσα στο 2024, και θα έχει να κάνει με τον εξηλεκτρισμό της Lamborghini Urus μέσω Plug-in Hybrid έκδοσης. Η οποία αποτελεί μια αναγκαιότητα προκειμένου η Urus να συνεχίσει την εξαιρετικά πετυχημένη της πορεία. Να σημειώσουμε πως είναι το best seller μοντέλο της εταιρείας από τότε που παρουσιάστηκε, και μάλιστα το 2021 πουλούσε σε αναλογία δύο προς ένα συγκριτικά με την Huracan. Η οποία είναι το δεύτερο καλύτερο μοντέλο της εταιρείας σε πωλήσεις.

Δείτε ακόμα: "Συγκρίνουμε" στην Ιταλία Nissan GT-R με Lamborghini Urus

Ο Winkelmann δήλωσε επίσης πως η επόμενη γενιά του μοντέλου θα είναι πλήρως ηλεκτρική και «εντελώς νέα». Δεν επιβεβαίωσε πότε θα παρουσιαστεί, ωστόσο είναι μάλλον απίθανο να το δούμε πριν το 2029. Και μέχρι τότε, είναι άγνωστο εάν η τρέχουσα γενιά της Urus θα ανανεωθεί ξανά.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube