Η Honda θα μας παρουσιάσει το 2023 τρία νέα SUV

Η Honda θα μας παρουσιάσει το 2023 τρία νέα SUV

H Ηonda ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2023 θα προσθέσει στη γκάμα της ένα ηλεκτρικό B-SUV και ένα υβριδικό κόμπακτ SUV, ενώ θα παρουσιαστεί επίσης η νέα γενιά του CR-V.

O Ιάπωνας κατασκευαστής επιβεβαίωσε ότι το 2023 θα λανσάρει ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό B-SUV με έντονες σχεδιαστικές επιρροές από το εικονιζόμενο πρωτότυπο e:Ny1 που παρουσιάστηκε σήμερα. Μέσα στην ίδια χρονική περίοδο θα κάνει ντεμπούτο ένα υβριδικό SUV της κατηγορίας C, αλλά και η νέα γενιά του CR-V. Η τελευταία θα είναι διαθέσιμη σε υβριδικές και plug-in εκδόσεις.

H Honda ισχυρίζεται ότι η έκδοση παραγωγής του e:Ny1 θα αποτελεί μια εξαιρετική λύση για οικογένειες που βρίσκονται σε αναζήτηση του πρώτου τους ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το μήκος του θα κινείται στα ίδια επίπεδα με αυτά του Jazz, ενώ θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα e:N Architecture F.

Honda e:Ny1

Περνώντας στο νέο υβριδικό C-SUV, αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι θα έχει αντίστοιχο μέγεθος με τη σημερινή γενιά του CR-V και θα έρθει αντιμέτωπο με το Toyota RAV4. Από την πλευρά της, η νέα γενιά του CR-V θα μεγαλώσει κι άλλο σε διαστάσεις και θα ανταγωνίζεται SUV όπως το Škoda Kodiaq.

Η μάρκα σχεδιάζει μέχρι το 2030 το 40% των πωλήσεων της στην Ευρώπη να αποτελείται από αυτοκίνητα κυψελών υδρογόνου και ηλεκτρικά, ευελπιστώντας το ποσοστό αυτό να έχει αυξηθεί μέχρι το 2035 στο 80%. Παράλληλα, η Honda σκοπεύει το 2040 να δώσει οριστικό τέλος στις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Honda e:Ny1

Τέλος να θυμίσουμε ότι η Honda πρόσφατα παρουσίασε την ευρωπαϊκή έκδοση της ενδέκατης γενιάς του Civic που θα είναι διαθέσιμη σε χάτσμπακ αμάξωμα και αποκλειστικά με το υβριδικό σύστημα e:HEV.

[Πηγή: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube