Η γένεση της Pagani Huayra Roadster [video]

Η γένεση της Pagani Huayra Roadster [video]

Πραγματική ιεροτελεστία η κατασκευή της ανοιχτής Pagani Huayra.

Η roadster έκδοση του hypercar της Pagani είναι αποτέλεσμα ενός φιλόδοξου σχεδίου που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της Τέχνης και των Επιστημών για την δημιουργία της… «τελειότητας».

Στο ατελιέ της Pagani Automobiles που εδρεύει στη Modena, οι εξειδικευμένοι τεχνίτες εκμεταλλεύονται την επιδεξιότητα και την εμπειρία τους στο έπακρο, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο ξεχωριστό και ιδιαίτερο γούστο των πελατών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την Pagani Huayra [video]

Η Pagani Huayra Roadster είναι χτισμένη γύρω από το τελευταίας γενιάς monocoque σασί HP52, κατασκευασμένο από ενισχυμένο με τιτάνιο ανθρακόνημα. Η ακαμψία είναι αυξημένη κατά 52%. Εμπρός και πίσω προσαρμόζονται σωληνωτά υποπλαίσια από χρωμομολυβδένιο.

Ο κινητήρας είναι AMG V12, με ισχύ 764 ίππων στις 6.200 rpm και ροπή 102 kgm στις 2.400 rpm μόλις. Είναι τοποθετημένος στο κέντρο, κατά τον διαμήκη άξονα, με το ημιαυτόματο 7άρι κιβώτιο ταχυτήτων της Χ-trac σε συνέχεια. Η κίνηση φυσικά γίνεται μέσω των πίσω τροχών, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό.

Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια με ράβδους ώσης και κάθετα τοποθετημένα αμορτισέρ. Όλα τα τμήματα της ανάρτησης είναι φτιαγμένα από ένα εντελώς νέο και ειδικό για την Roadster κράμα αλουμινίου το οποίο μειώνει το βάρος τους κατά 25% σε σχέση με τα αντίστοιχα εξαρτήματα της κλειστής έκδοσης. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου είναι 1.280 kg.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube