Η Ford κάνει πλάκα στην Tesla!

Η Ford κάνει πλάκα στην Tesla!

O community manager της Ford στις ΗΠΑ δεν ποστάρισε τυχαία αυτή τη φωτογραφία, μεσούσης της επίσημης παρουσίασης του νέου Tesla Model Y.

Ενώ το νέο μοντέλο της Tesla παρουσιαζόταν επίσημα, το Μπλε Οβάλ προχωρούσε στην αναγγελία ότι είναι απαραίτητο να κάνουμε υπομονή, ποστάροντας ταυτόχρονα τον μπλε λογότυπο της Mustang. Άλλη μια υπενθύμιση ότι το επόμενο «pony car» του Dearborn θα είναι εξηλεκτρισμένο.

«Hold your horses», λοιπόν, μας είπε η Ford σε ένα Tweet που δημοσιεύθηκε σήμερα, 15 Μαρτίου, στις πέντε η ώρα τα ξημερώματα για την Ελλάδα. Και μαντέψτε τι ώρα αποκαλύφθηκε το νέο crossover της Tesla, το Model Y; Σήμερα το πρωί στις 05:00 ώρα Ελλάδος (20:00 στο Los Angeles). Η Ford εκμεταλλεύεται το χαμό που γινόταν στο ίντερνετ για το καλιφορνέζικο ηλεκτρικό crossover για να ανακοινώσει αυτό που γνωρίζουμε ήδη: Ότι το ατμόσφαιρα για την επόμενη Mustang θα είναι… ηλεκτρισμένη.

Φυσικά, γνωρίζουμε ήδη ότι η Ford ετοιμάζει ένα SUV που θα διακατέχεται από το πνεύμα και διαθέτει τον αέρα της Mustang. Aλλά και μια υβριδική εκδοχή για το πιο γνωστό αμερικανικό κουπέ βρίσκεται επίσης στα σκαριά. Θα ήταν μάλιστα ασφαλές να ποντάρουμε ότι αυτό θα περιλαμβάνει για το θερμικό μέρος του τον κινητήρα V8. Ακριβώς για να επιτρέψει στη Ford να μειώσει τις μέσες εκπομπές CO2 σε σύγκριση με τα ολοένα και πιο αυστηρά πρότυπα και το εταιρικό όριο των 95 g/km που επιβάλλεται από την Ευρώπη στους κατασκευαστές. Οπότε οι τελευταίοι καταβάλλουν σκληρές προσπάθειες και μάλιστα στο σύνολο των μοντέλων της γκάμας τους.

Η νέα Mustang θα αργήσει ακόμη πολύ μέχρι να τη δούμε στις εκθέσεις, δεδομένου ότι η υφιστάμενη ανανεώθηκε μόλις πέρυσι. Άρα, στην καλύτερη περίπτωση, το νέο μοντέλο δεν θα λανσαριστεί πριν από το 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube