Ford: Ηλεκτρικό SUV και υβριδική Mustang έως το 2020

Ford: Ηλεκτρικό SUV και υβριδική Mustang έως το 2020

Η Ford αποκάλυψε τα σχέδια εξηλεκτρισμού μερικών μοντέλων της, τα οποία περιλαμβάνουν κάμποσες υβριδικές εκδόσεις αλλά κι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV.

Η Ford σκοπεύει έως το 2020 να έχει παρουσιάσει υβριδικές εκδόσεις της Mustang, του Transit και του pick-up F-150, καθώς κι ένα ηλεκτρικό μικρό SUV.

Τα μοντέλα αυτά θα είναι μέρος του νέου πλάνου εξηλεκτρισμού της εταιρείας και θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο «Flat Rock» στο Michigan. Η επένδυση για τα νέα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα αρχικά προέβλεπε 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα αυξηθεί κατά σχεδόν 675 εκατομμύρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Ford Mustang Fastback V8

Δε δόθηκαν ακόμα στη δημοσιότητα πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη των νέων μοντέλων, όμως για τη Mustang που θα ξεκινήσει να πωλείται το 2020, αναφέρθηκε ότι θα έχει ισχύ αντίστοιχη της V8 έκδοσης αλλά ακόμα περισσότερη ροπή χαμηλά. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό σημαίνει τον 2.3 EcoBoost με την προσθήκη ενός βοηθητικού ηλεκτροκινητήρα.

Για την plug-in υβριδική έκδοση του Transit το λανσάρισμα αναμένεται το 2019, ενώ το πρώτο ηλεκτρικό SUV της εταιρείας δε θα μοιάζει με τίποτα από τα μοντέλα που ξέρουμε σήμερα. Ο στόχος για την αυτονομία του είναι τα 500 περίπου km και το μοντέλο θα διατίθεται στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το Ford Transit 2017

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Mark Fields, δήλωσε ότι η Ford θέλει να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, όπως επίσης και σε εκείνους της αυτόνομης οδήγησης και της συνδεσιμότητας.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube