Η επόμενη μέρα του Dacia Duster

Η επόμενη μέρα του Dacia Duster

Το Dacia Duster μπαίνει σε τροχιά ριζικής αναβάθμισης, μένοντας πιστό στον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του. Οι δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς του έχουν ήδη ξεκινήσει και το ντεμπούτο θα πραγματοποιηθεί το 2024.

Το Dacia Duster, ένα από τα δημοφιλέστερα SUV της ευρωπαϊκής αγοράς, ετοιμάζεται να περάσει στην τρίτη γενιά του, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα τα βασικά συστατικά της πετυχημένης συνταγής του.

Πρώτα απ' όλα το νέο Duster αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο σε διαστάσεις. Επιπλέον, αν και το αυτοκίνητο που πιάστηκε να δοκιμάζεται στο δρόμο ήταν καμουφλαρισμένο, φαίνεται ότι θα κερδίσει την ίδια στιγμή και σε όγκο έχοντας περισσότερες γωνίες σε σχέση με το σημερινό Duster. Όσο αναφορά τη σχεδίαση, η Dacia έχει επιβεβαιώσει ότι θα υιοθετεί στοιχεία από το μεγαλύτερο Bigster.

Dacia Duster

Σε δηλώσεις του στο βρετανικό Autocar, o επικεφαλής σχεδίασης της μάρκας, David Durand, ανέφερε ότι το εσωτερiκό του θα είναι πιο ευρύχωρο και θα εξοπλίζεται ταυτόχρονα με ράγες οροφής με σπονδυλωτό σύστημα που θα επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, την τοποθέτηση σκηνής.

Παράλληλα, ο Julien Ferry, υπεύθυνος για την προϊοντική εξέλιξη του Duster, έχει τονίσει ότι οι εκτός δρόμου ικανότητες θα αποτελούν προτεραιότητα για το νέο μοντέλο, ακούγοντας πάντα την γνώμη του αγοραστικού κοινό και διατηρώντας τον προσιτό χαρακτήρα του.

Dacia Duster

Όπως τα Renault Clio και Dacia Jogger, το νέο Duster θα βασίζεται σύμφωνα με πληροφορίες στην πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό η γκάμα του να περιλαμβάνει για πρώτη φορά και ένα υβριδικό σύνολο, αξιοποιώντας το σύστημα E-TECH της Renault που λανσαρίστηκε πρόσφατα και στο Jogger.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube