Ηλεκτρικό SUV από την Aiways στις €25.000

Ηλεκτρικό SUV από την Aiways στις €25.000

Νέος Σινο-Γερμανός κατασκευαστής, η Aiways θα λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της το 2019 στην Κίνα, πριν από το προγραμματισμένο λανσάρισμά του το 2020 στην Ευρώπη.

Το πρώτο μοντέλο της Aiways ονομάζεται U5 Ion και θα είναι ένα 100% ηλεκτρικό SUV. Τοποθετημένος στον εμπρός άξονα, ο ηλεκτροκινητήρας του θα αποδίδει 190 PS και ροπή 32,1 kgm. Νούμερα που θα του επιτρέπουν να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα. Όσον αφορά την μπαταρία του U5 Ion, η Aiways δεν έδωσε στοιχεία για την ενεργειακή πυκνότητά της, αρκούμενη στο να δηλώσει ότι η αυτονομία του αυτοκινήτου θα είναι 560 km με μια φόρτιση.

Με τιμή που ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινά από τις €25.000, το ηλεκτρικό SUV θα ντεμπουτάρει εμπορικά στην Κίνα τον Σεπτέμβριο του 2019 πριν από το εμπορικό λανσάρισμά του στη γερμανική αγορά στην Ευρώπη το 2020. Κατά την πρώτη χρονιά της καριέρας του, ο κατασκευαστής προβλέπει να κατασκευάζει έως 150.000 μονάδες του U5. Η γκάμα της Aiways θα εμπλουτιστεί σύμφωνα με τα λεγόμενά της με την άφιξη δύο ακόμα νέων μοντέλων από το 2020.

Aiways U5 Ion

Η δραστηριότητα της Aiways έγινε γνωστή κατά το πρόσφατο Auto China 2018, στο Πεκίνο, όπου έκανε και το ντεμπούτο της ως οντότητα με την παρουσίαση ενός ηλεκτρικού πρωτοτύπου. Το κόνσεπτ αυτό με το όνομα RG Nathalie συνδύαζε μια συστοιχία μπαταριών 70 kWh και μια ενεργειακή κυψέλη καυσίμου που λειτουργούσε με μεθανόλη. 

Aiways U5 Ion

Εδώ να θυμίσουμε ότι ο Γερμανός συνεργάτης πίσω από την Aiways είναι ο Roland Gumpert, ο ιδιοκτήτης της Apollo Automobil. Και εκτός από την κινεζική start-up τεχνολογίας Aiways, για την περίπτωση του RG Nathalie συνεργάστηκε και με τη δανέζικη εταιρεία τεχνολογίας, Serenergy.

Aiways U5 Ion

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το πρωτότυπο U5 Ion

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube