Η Citroën θα φτιάξει 1.000 επιπλέον Ami Buggy για να ικανοποιήσει τη ζήτηση

Η Citroën θα φτιάξει 1.000 επιπλέον Ami Buggy για να ικανοποιήσει τη ζήτηση

Φαίνεται πως τα 50 αρχικά κομμάτια του ειδικού Ami Buggy δεν έφτασαν ούτε για «ζήτω», με τη Citroen να αποφασίζει την αύξηση της παραγωγής του κατά 1.000 επιπλέον μονάδες…

Λιγότερα από 18 λεπτά χρειάστηκαν για να εξαφανιστούν τα 50 περιορισμένης παραγωγής Ami Buggy, από την ώρα που ανακοινώθηκαν από τη Citroën, κάτι που συνήθως συμβαίνει σε πολύ ειδικά και ακριβά supercars.

Με τη ζήτηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη για αυτό το ακόμα πιο ξεχωριστό Ami, η απόφαση που πάρθηκε από τη Citroën είναι να κατασκευάσει επιπλέον 1.000 αυτοκίνητα τα οποία, ωστόσο, θα έχουν και κάποιες επιπλέον διαφοροποιήσεις από τα αρχικά.

Ami Buggy

Τα συγκεκριμένα θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται από την ερχόμενη άνοιξη, και θα υπάρξει σειρά προτεραιότητας στη διάθεσή τους, με αυτή να ορίζεται χρονικά πως θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2023. 

Θυμίζουμε πως ούτως η άλλως η ζήτηση για το Ami ξεπέρασε τις προσδοκίες της Citroën, με τα απλά Ami να έχουν ξεπεράσει τις 30.000 μονάδες από το 2020 που κατασκευάστηκε. 

Το Ami Buggy λοιπόν με την απουσία θυρών, τα ψηλοπρόφιλα ελαστικά και τη γενικότερα πιο σκληροτράχηλη εμφάνιση, κέρδισε και αυτό το κοινό, όπως είχε κάνει και από την εμφάνισή του ως concept το 2021, με την ονομασία My Ami Buggy Concept.  

Ami Buggy

Όπως είναι λογικό, εκτός των κάποιων ανασχεδιασμένων χαρακτηριστικών τους, τα 1.000 Ami Buggy που θα κατασκευαστούν δεν θα έχουν διαφορές σε μηχανολογικό επίπεδο, οπότε θα εξοπλίζονται και αυτά με τη μπαταρία των 5,5 kWh και με το ηλεκτρικό μοτέρ των 8 ίππων, προσφέροντας αυτονομία 74 km.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube