Citroën My Ami Buggy Concept: Το Ami πάει εκτός δρόμου

Citroën My Ami Buggy Concept: Το Ami πάει εκτός δρόμου

Το concept από την Citroën μας δείχνει πως θα έμοιαζε το Αmi εάν προετοιμαζόταν για εκτός δρόμου περιπέτειες.

Έχουμε ήδη δει το Citroën Αmi μεταμφιεσμένο σε αστυνομικό και σε βαν. Τώρα ήρθε η ώρα για το λιλιπούτειο ηλεκτρικό να πάει εκτός δρόμου καθώς η γαλλική εταιρία παρουσίασε το My Ami Buggy Concept.

Σύμφωνα με την Citroën το νέο πρωτότυπο Ami έχει δεχθεί σχεδιαστικές πινελιές οι οποίες τονίζουν τον τολμηρό του χαρακτήρα. Η ίδια ισχυρίζεται «κάθε παιδί ηλικίας από 14 μέχρι 77 ετών θα ήθελε να το προσθέσει στη λίστα των δώρων για τα Χριστούγεννα».

Συγκεκριμένα, οι πόρτες του έχουν αφαιρεθεί ενώ στην οροφή έχει τοποθετηθεί ένας διάφανος καμβάς, ο οποίος παρέχει προστασία από τα στοιχεία της φύσης και μια μεγάλη λωρίδα φώτων LED. Στο εμπρός μέρος έχουν τοποθετηθεί bull bars και οι θόλοι των τροχών του έχουν διογκωθεί συγκριτικά με το συμβατικό Ami.

Citroën My Ami Buggy Concept

To μικρό ηλεκτρικό πατάει πλέον στο έδαφος με εκτός δρόμου ελαστικά για καλύτερη πρόσφυση σε δύσκολες συνθήκες. Mην ξεχνάμε όμως και την απαραίτητη ρεζέρβα για τις εξορμήσεις στην φύση, η οποία βρίσκεται στην οροφή του.

Στο εσωτερικό, οι θέσεις έχουν διπλάσιο πάχος (από 35 mm σε 70 mm) για μεγαλύτερη άνεση. Πολλά από τα εξαρτήματα στην καμπίνα όπως η βάση για την κάμερα και η ποτηροθήκη είναι κατασκευασμένα σε 3D εκτυπωτή. 

Citroën My Ami Buggy Concept

Οι αγοραστές του, μαζί με το μικρότερου buggy στον κόσμο θα πάρουν και αποσκευές ειδικά σχεδιασμένες να εφαρμόζουν στους χώρους του Ami.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες γύρω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αλλά υποθέτουμε ότι θα χρησιμοποιεί το σύστημα κινητήρα και μετάδοσης του συμβατικού Ami.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 6 kW (8 PS) και μπαταρία ιόντων λιθίου 5,5 kWh. Η αυτονομία φτάνει τα 75 km, ενώ μια πλήρης φόρτιση μέσω οικιακής πρίζας 220V ολοκληρώνεται μέσα σε 3 ώρες.

“Το My Ami Buggy είναι μια πρόταση σύμφωνη με τη φιλοσοφία του μοντέλου Ami, το οποίο δεν είναι αυτοκίνητο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής του My Ami Buggy, Samuel Pericles. 

ναζητήσαμε λοιπόν έμπνευση από τον κόσμο των δημιουργικών gadgets για να προβάλλουμε τη διασκεδαστική και λειτουργική πλευρά, το βιομηχανικό σχεδιασμό για την εργονομία και την αισθητική, που περιλαμβάνεται σε “καθημερινά” αντικείμενα (έπιπλα, φωτιστικά κ.λπ.) και αξεσουάρ μόδας (sneakers, αθλητικός εξοπλισμός, γυαλιά κ.λπ.). Τα απλά σχήματα για τη βάση της κάμερας και των στηριγμάτων για smartphones, για παράδειγμα, είναι εμπνευσμένα από τους σχεδιαστές που δημιούργησαν διαχρονικά καταναλωτικά αντικείμενα στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα. Το My Ami Buggy Concept έπρεπε να είναι λειτουργικό και απλό, στο πιο αγνό πνεύμα των εμβληματικών και σύγχρονων βιομηχανικών αντικειμένων”, πρόσθεσε ο Samuel Pericles.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube