Η Bugatti δοκιμάζει την εξωτική Bolide [video]

Η Bugatti δοκιμάζει την εξωτική Bolide [video]

H Bugatti μέσω ενός βίντεο μας δίνει μια γεύση από τις δοκιμές εξέλιξης της εξωτικής Bolide των 1.600 ίππων σε μια αεροπορική βάση.

Η Bugatti Bolide παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2020 ως ένα φουτουριστικό αυτοκίνητο για χρήση αποκλειστικά σε πίστα, με την εντυπωσιακή αναλογία κιλών ανά ίππο στα 0,67 kg/PS.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2021, η εταιρία ανακοίνωσε πως θα υπάρξει και έκδοση παραγωγής της Bolide, η οποία θα περιορίζεται σε μόλις 40 κομμάτια, με τιμή που αγγίζει τα 4,7 εκατομμύρια δολάρια ανά μονάδα.

Με την έναρξη της παραγωγή της που είναι προγραμματισμένη για το 2024 να πλησιάζει, η Bugatti αποφάσισε μέσω ενός βίντεο να μας δώσει μια γεύση από τις δοκιμές εξέλιξης της σε μια αεροπορική βάση.

Bugatti Bolide

Στην καρδιά της χτυπά ο W16 της Chiron Super Sport απόδοσης 1.600 PS με βελτιώσεις ωστόσο σε αρκετούς τομείς, όπως το σύστημα ψύξης, τα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής και τη χαρτογράφηση.

Στα 1.450 kg της Bolide συμπεριλαμβάνεται ένα πλήρες πακέτο ασφαλείας, σύμφωνο με τους κανονισμούς της FIA, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αγωνιστικό σύστημα πλήρωσης καυσίμου, ζώνες έξι σημείων και HANS.

​​Bugatti Bolide

Όσο για το αμάξωμα, είναι ειδικά εξελιγμένο σε αεροδυναμική σήραγγα, με επιρροές τόσο από hypercar όσο και από τη Formula 1.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube