Bugatti Chiron Super Sport: 1.618 PS στο δυναμόμετρο! [video]

Bugatti Chiron Super Sport: 1.618 PS στο δυναμόμετρο! [video]

Όπως αναφέρει η ίδια η Bugatti, πρόκειται για το απόλυτο Grand Tourisme. Η Chiron Super Sport είναι ένα τετρακίνητο εργοστάσιο ισχύος και, ως τέτοιο, απαιτεί ειδικό εξοπλισμό για να μετρηθεί.

Όσο για την ίδια τη διαδικασία της μέτρησης, ακολουθεί και αυτή τη δική της ιεροτελεστία. Καμία εργασία που να περιστρέφεται γύρω από το όνομα Bugatti δεν γίνεται απλά. Πόσο μάλλον να τιθασεύσεις τους 1.618 ίππους μίας Chiron Super Sport και να μετρήσεις τη σχετική ένδειξη στο δυναμόμετρο. 1.618,6 PS για την ακρίβεια, στις 7.030 rpm και με θεωρητική ταχύτητα 338 km/h. 

Το εν λόγω video έχει διάρκεια μόλις 1:12 λεπτά. Δεν έχει αφήγηση, ούτε κείμενο. Μία απλή αλληλουχία πλάνων, που όμως καταφέρνουν να σε εισάγουν σε ένα κόσμο εξωτικό. Ξεκινά με ένα φορτηγό να ξεφορτώνει το πολύτιμο φορτίο του. Κατόπιν, οι τεχνικοί της φίρμας το σηκώνουν και προσθέτουν μεταλλικές επενδύσεις στο πάτωμα, ως ένα τελετουργικό πριν από τη διαδικασία της μέτρησης. 

Η τετρακίνηση και η κτηνώδης ισχύς του αυτοκινήτου απαιτούν ειδικές λύσεις. Δεν είναι όλα τα δυναμόμετρα ικανά για να μετρήσουν ένα τέτοιο μοντέλο. Έτσι, χρησιμοποιείται ένα υψηλής απόδοσης δυναμόμετρο μονού τυμπάνου, ικανό να διαχειριστεί τη δύναμη του αυτοκινήτου αλλά και την ταχύτητα των 440 km/h. Όπως μάλιστα αναφέρεται, η Bugatti Chiron Super Sport είναι το μόνο αυτοκίνητο παραγωγής που μπορεί να φέρει στα όρια λειτουργίας τους τα θηριώδη τύμπανα των 3,5 τόνων. 

Κάτι περισσότερο δεν έχουμε να πούμε. Πατήστε το play για να πάρετε μια γεύση από τη δυναμομέτρηση του πρώτου αυτοκινήτου που έσπασε το φράγμα των 300 mph.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube