Η BMW μας δείχνει τη νέα 2 Series Coupé

Η BMW μας δείχνει τη νέα 2 Series Coupé

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων της BMW 2 Series Coupé μαζί με πληροφορίες για τη νέα γενιά.

Η BMW ανακοίνωσε την έλευση της νέας γενιάς 2 Series Coupé, η οποία βρίσκεται σε τελικά στάδια δοκιμών, δημοσιεύοντας μια σειρά από επίσημες φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων και πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της. Να θυμίσουμε πως πέρυσι είχαμε διαρροή φωτογραφιών της 2 Series Coupé, η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2021.

Το δίπορτο premium C-Segment μοντέλο διατηρεί την πισωκίνητη διάταξη του προκατόχου του - σε αντίθεση με την προσθιοκίνητη 2 Series Gran Coupé που βασίζεται στην 1 Series. Η αναλογία βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες θα είναι πολύ κοντά στο 50:50 ενώ θα έχουμε αυξημένη στρεπτική ακαμψία κατά 12%, σημαντικά αυξημένα μετατρόχια και νέα ρύθμιση ανάρτησης για πιο δυναμική οδική συμπεριφορά. Όλες οι εκδόσεις θα έχουν νέα αμορτισέρ με προοδευτική συμπεριφορά ενώ προαιρετικά θα έχουμε ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Adaptive M Chassis και σύστημα διεύθυνσης Variable Sports Steering.

Κατά το λανσάρισμα, η ισχυρότερη έκδοση θα είναι η M240i xDrive θα φορά εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα BMW TwinPower Turbo με ισχύ 374 PS, που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο Steptronic Sport 8 σχέσεων, σύστημα τετρακίνησης xDrive και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό M sports differential στον πίσω άξονα. Αργότερα θα ακολουθήσει και η κορυφαία BMW M2 Coupé (G87) που φημολογείται πως θα φορά τον εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα από τις νέες M3/M4.

Σχεδιαστικά, η νέα BMW 2 Series Coupé διατηρεί γνώριμη σιλουέτα τριών όγκων με ελαφρώς αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις σε σύγκριση με την υφιστάμενη γενιά. Οι φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων δεν αποκαλύπτουν πολλές λεπτομέρειες πέρα από το μυώδες αμάξωμα και τις αναλογίες, όμως από τη διαρροή του 2020 γνωρίζουμε πως η 2 Series Coupé θα έχει μικρότερη γρίλια από την 4 Series Coupé που θα πλαισιώντεαι από τα φώτα LED νέου σχήματος. Σύμφωνα με την BMW, το σπλιτερ και οι εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα με πτερύγια σε συνδυασμό με το κάλυμμα του πατώματος εξασφαλίζουν καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

Η παραγωγή της νέας BMW 2 Series Coupé θα ξεκινήσει από τα τέλη του καλοκαιριού.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube