Η BMW M3 πλαγιολισθαίνει σε χιονισμένη πίστα [video]

Η BMW M3 πλαγιολισθαίνει σε χιονισμένη πίστα [video]

Το σπορ σεντάν της BMW σε ρόλο εκχιονιστικού, "οργώνει" την πίστα Jarama Circuit στην Ισπανία.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η κακοκαιρία που επικράτησαν τον Ιανουάριο στην Ισπανία είχαν ως αποτέλεσμα η πίστα Jarama Circuit να καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα χιονιού, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η BMW πραγματοποιώντας ατελείωτες πλαγιολισθήσεις με τη νέα M3.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η BMW Ισπανίας βλέπουμε τον οδηγό αγώνων José Manuel de los Milagros πίσω από το τιμόνι της νέας M3. Στόχος αυτού του γύρου δεν ήταν η επίτευξη χρόνου - εξάλλου κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό όταν η πίστα είναι χιονισμένη - αλλά η διασκέδαση. Έτσι, ο οδηγός πηγαίνει με ανάποδο τιμόνι στις στροφές αλλά ακόμα και στις ευθείες, με τους πίσω τροχούς να δουλεύουν "υπερωρίες".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέες BMW M3 Sedan και M4 Coupé [video]

Κάτω από το καπό της BMW M3 βρίσκεται ο εξακύλινδρος σε σειρά twin-turbo 3,0 λίτρων που αποδίδει 480 PS / 550 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,2" και τελική 250 km/h. Αντίστοιχα, στην εκδόσεις Competition, ο κινητήρας αποδίδει 510 PS και 650 Nm και συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο M Steptronic 8 σχέσεων και κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς (M xDrive).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube