Η Audi μας δείχνει τα νέα RS 3 Sportback και RS 3 Sedan [video]

Η Audi μας δείχνει τα νέα RS 3 Sportback και RS 3 Sedan [video]

Το πρώτο teaser των κορυφαίων εκδόσεων του Audi A3 με πεντακύλινδρο μοτέρ.

Η Audi στα πλαίσια ανακοίνωσης για το μέλλον της γκάμας εκδόσεων RS, δημοσίευσε τα πρώτα teaser των RS 3 Sedan και RS 3 Sportback νέας γενιάς που αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα μέσα στο 2021.

Παρόλο που και τα δύο μοντέλα φορούν καμουφλάζ της Audi Sport, μπορούμε να διακρίνουμε το επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο που τα βοηθά να ξεχωρίζουν από τα πιο "ταπεινά" τετρακύλινδρα S3 Sportback και S3 Sedan. Αυτό περιλαμβάνει νέο προφυλακτήρα εμπρός με ακόμα μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που μας θυμίζουν την αγωνιστική έκδοση, σκουρόχρωμες ζάντες με πέντε διπλές ακτίνες, νέο προφυλακτήρα πίσω με διακοσμητικές εσοχές σε ολόκληρο το πλάτος του, αεροτομή και διαχύτη με δύο οβάλ απολήξεις της εξάτμισης σε μαύρη απόχρωση.

Κάτω από το καπό των RS 3 Sedan και RS 3 Sportback θα τοποθετηθεί ο γνωστός πεντακύλινδρος 2.5 TFSI τον οποίο γνωρίζουμε από την υφιστάμενη γενιά και από τα RS Q3 και TT RS. Το βελτιωμένο μοτέρ θα έχει αυξημένη απόδοση που είναι πιθανό να φτάνει τους 420 PS και τα 500 Nm. Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic και του συστήματος τετρακίνησης quattro ενώ την εικόνα θα συμπληρώνει η ενεργή ανάρτηση.

Με αυτό τον τρόπο η Audi θέλει να ανταγωνιστεί καλύτερα τις κορυφαίες Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ και Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ οι οποίες φορούν τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο twin-turbo κινητήρα 2,0 lt με 421 PS και 500 Nm. Αυτά θα είναι τα μοναδικά μοντέλα της κατηγορίας με τόσο υψηλά επίπεδα ισχύος καθώς η BMW δεν σκοπεύει να βγάλει σκληροπυρηνικές εκδόσεις M των αντίστοιχων 1 Series και 2 Series Gran Coupe.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube