Hyundai Staria: Φουτουριστικό MPV με 11 θέσεις

Hyundai Staria: Φουτουριστικό MPV με 11 θέσεις

Το νέο μοντέλο της Hyundai μοιάζει με διαστημική κάψουλα και στην κορυφαία του έκδοση προσφέρει ανέσεις λιμουζίνας.

Μετά από τα πρόσφατα teaser, η Hyundai παρουσίασε το Staria, το νέο της MPV με φουτουριστικό σχεδιασμό που θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 11 επιβάτες στο εσωτερικό του.

Εξωτερικά, το MPV χαρακτηρίζεται από αναλογίες ενός όγκου με καθαρές επιφάνειες και λιτές γραμμές, ενώ η αεροδυναμική φόρμα του θυμίζει διαστημικό σκάφος. Στη μάσκα μια οριζόντια λωρίδα LED ορίζει τη φωτεινή επιγραφή ενώ τα κύρια φώτα βρίσκονται στις άκρες του προφυλακτήρα. Ανάμεσά τους κυριαρχεί μια ενιαία εισαγωγή αέρα με χρωμιωμένο φόντο. 

Hyundai Staria

Στο προφίλ έχουμε μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, πολύ χαμηλή beltline, μακρύ μεταξόνιο, ελαφρώς φουσκωμένους θόλους των τροχών και συρόμενες πίσω πόρτες. Οι σχεδιαστές της Hyundai εμπνεύστηκαν από την καμπύλη γραμμή στον ορίζοντα κατά τη διάρκεια της ανατολής του ηλίου όπως αυτή φαίνεται από το διάστημα. Η ουρά χαρακτηρίζεται από κάθετο κόψιμο, ψηλά τοποθετημένα φώτα LED που καλύπτουν τις δύο γωνίες φτάνοντας σχεδόν μέχρι και την οροφή και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης.

Η έκδοση Premium ξεχωρίζει από τα μεγαλύτερα full-LED φώτα εμπρός, τη διαφορετική γρίλια, τις ζάντες 18", τις λεπτομέρειες από tinted brass chrome (ζάντες, καθρέφτες, χειρολαβές, πλαίσιο στα φώτα, γριλια, σπλίτερ, εμβλήματα) και τα διευρυμένα πίσω φώτα με γραφικά Parametric Pixel.

Staria

Όπως αναφέρει η κορεάτικη φίρμα, το Staria σχεδιάστηκε από μέσα προς τα έξω, για οικογένειες αλλά και για επιχειρήσεις. Ανάλογα με την έκδοση, η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει 2, 7, 9 ή ακόμα και 11 επιβάτες σε τέσσερις σειρές καθισμάτων. Στην έκδοση με τις εννιά θέσεις η δεύτερη σειρά περιστρέφεται έως 180 μοίρες για meetings ενώ η πολυτελής επταθέσια έχει αναπαυτικές ανακλινόμενες πολυθρόνες με υποβραχιόνια και υποπόδια για μέγιστη άνεση. Ως γνήσιο MPV, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πολλαπλοί αποθηκευτικοί χώροι, οι ποτηροθήκες και οι θύρες USB.

Η κορυφαία έκδοση Premium εξοπλίζεται με ambient εσωτερικό φωτισμό σε 64 αποχρώσεις, οθόνη αφής 10,25" στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, ψηφιακό πίνακα οργάνων και ηλεκτρονικό επιλογέα ταχυτήτων.

Hyundai Staria

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στο πάτωμα του Kia Carnival τέταρτης γενιάς και αναμένεται να αντικαταστήσει τα Hyundai H1 / Starex / iMax σε διάφορες αγορές του πλανήτη. Από το Kia Carnival αναμένεται να προέρχεται και η γκάμα κινητήρων Smartstream με εξακύλινδρα μοτέρ βενζίνης 3,5 λίτρων και τετρακύλινδρο diesel 2,2 λίτρων που θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Το Hyundai Staria θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 με περισσότερες πληροφορίες να ανακοινώνονται στη διαδικτυακή παγκόσμια πρεμιέρα που θα γίνει σύντομα.

[Πηγή: Hyundai]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube