Hyundai Staria: Ένα MPV με premium προσανατολισμό

Hyundai Staria: Ένα MPV με premium προσανατολισμό

Το νέο μοντέλο της Hyundai έχει φουτουριστικό σχεδιασμό και στοιχεία πολυτέλειας στην ευρύχωρη καμπίνα.

Η Hyundai δημοσίευσε τα πρώτα teaser από το Staria, ένα νέο MPV που θα συνδυάζει φουτουριστικό σχεδιασμό με ευρύχωρη καμπίνα και premium προσανατολισμό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα όχημα της κατηγορίας καθώς αντίστοιχες προτάσεις από τις Lexus (LM), Toyota (Alphard και Vellside) και Volkswagen (Viloran) κυκλοφορούν ήδη στις ασιατικές αγορές όπου τα πολυτελή MPV έχουν μεγάλη ζήτηση.

Hyundai Staria

Όπως βλέπουμε από τις σκοτεινές εικόνες το Staria έχει αναλογίες ενός όγκου με καθαρές επιφάνειες και λιττές γραμμές. Η Hyundai μάλιστα αναφέρει πως το Staria μοιάζει με διαστημόπλοιο, κάτι που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Στη μάσκα μια οριζόντια λωρίδα LED ορίζει τη φωτεινή επιγραφή ενώ τα κύρια φώτα βρίσκονται στις άκρες του προφυλακτήρα. Ανάμεσά τους κυριαρχεί μια ενιαία εισαγωγή αέρα με χρωμιωμένο φόντο.

Στο προφίλ έχουμε μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, μακρύ μεταξόνιο, ελαφρώς φουσκωμένους θόλους των τροχών και συρρόμενες πίσω πόρτες. Η ουρά χαρακτηρίζεται από κάθετο κόψιμο και κάθετα τοποθετημένα φώτα LED που καλύπτουν τις δύο γωνίες φτάνοντας σχεδόν μέχρι και την οροφή. Η έκδοση που εμφανίζεται στα teaser είναι η κορυφαία Premium που θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αγορές.

Hyundai Staria

Στο εσωτερικό η εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα τα minivan από το παρελθόν. Στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας βρίσκουμε μια μεγάλη οθόνη αφής πάνω από τον επιλογέα για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ στο ταμπλό συναντάμε ενιαίους αεραγωγούς όπως και στα περισσότερα νέα μοντέλα της Hyundai. Ο ambient εσωτερικός φωτισμός ενισχύει την αίσθηση πολυτέλειας.

Η δεύτερη σειρά καθισμάτων αποτελείται από δύο μεγάλες πολυθρόνες με ενσωματωμένα υποπόδια, άνετα προσκέφαλα και υποβραχιόνια τα οποία θα ταίριαζαν ακόμα και σε μια λιμουζίνα. Κρίνοντας από το μήκος του οχήματος είναι δεδομένο πως θα υπάρχουν εκδόσεις με τρεις σειρές καθισμάτων, όμως το Staria Premium είναι αυστηρά τετραθέσιο.

hYUNDAI

Η Hyundai δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Staria το οποίο είναι πιθανό να βασίζεται στο πάτωμα του ολοκαίνουργιου KIA Carnival και να αντικαταστήσει τα αειθαλή Hyundai H1 / Starex / iMax.

Περισσότερες πληροφορίες για το κορεάτικο minivan θα εχουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube