Hyundai: Σπορ «N» με υδρογόνο;

Hyundai: Σπορ «N» με υδρογόνο;

Προς το παρόν, οι Ασιάτες είναι ηγέτες στο υδρογόνο. Αλλά μας σέρβιραν μόνο SUV και μπερλίνες. Κι εάν η Hyundai έφτιαχνε ένα σπορ «N» με κυψέλη καυσίμου;

Τα σπόρτσκαρ, θέλοντας και μη, κάποια στιγμή θα ακολουθήσουν την σύγχρονη και μελλοντική τάση και θα εγκαταλείψουν τα θερμικά μοτέρ για πάντα. Προφανώς δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η πορεία των μεγαλύτερων παικτών στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν αφήνει περιθώριο αγωνίας για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Albert Biermann, πρώην επικεφαλής της BMW Motorsport και τώρα επικεφαλής της εξέλιξης για ολόκληρο τον όμιλο της Hyundai, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει μια έκπληξη στο σταντ της Hyundai στο NAIAS 2019, την άλλη εβδομάδα στο Detroit. Ακόμα καλύτερα, ο Γερμανός εξήγησε ότι θα μπορούσε να είναι ένα μοντέλο προσανατολισμένο στην οδηγική απόλαυση με ενεργειακή κυψέλη υδρογόνου: «Εκτός από τη Hyundai, ποιος άλλος θα μπορούσε να σκεφτεί και να σχεδιάσει ένα σπορ αυτοκίνητο με υδρογόνο;», σχολίασε ο Biermann.

Εάν πρόκειται για ένα πρωτότυπο, φανταζόμαστε ότι η Hyundai έχει πάρει μέρος της τεχνολογίας που υφίσταται στο ολοκαίνουργιο SUV υδρογόνου, το Nexo, αλλά πάνω σε ένα σπορ αυτοκίνητο που το περιεχόμενό του δεν είναι γνωστό. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να κάνει η Hyundai σε αυτόν τον τομέα. Αλλά όπως και να ’χει, η κορεατική φίρμα θα είναι αυτή που θα εγκαινιάσει το πρότζεκτ ενός σπόρτσκαρ με υδρογόνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Νότιος Κορέα ρίχνει δισεκατομμύρια στα αυτοκίνητα υδρογόνου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hyundai NEXO, η «μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο» [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube