node/29881

Hyundai NEXO, η «μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο» [video]

Η Hyundai ισχυρίζεται ότι το νέο μοντέλο της, με ενεργειακή κυψέλη καυσίμου, είναι το EV με τη μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο.

Η Hyundai έχει δηλώσει ότι το NEXO, το αυτόνομο αυτοκίνητό της Επιπέδου 4, με ενεργειακή κυψέλη καυσίμου, θα έχει την καλύτερη αυτονομία στον κόσμο.

Το NEXO αποκαλύφθηκε στο Consumer Electronics Show 2018 στο Las Vegas Βέγκας. Η Hyundai υποστήριξε στη CES ότι το αυτοκίνητό της διαθέτει τη μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο, επικαλούμενη τιμή 609 km με μία μόνο φόρτιση, χρησιμοποιώντας τα πρότυπα των προδιαγραφών της Κορέας για τις οικονομία καυσίμου που διαφέρουν τόσο από τα ευρωπαϊκά στάνταρ NEDC όσο και από αυτά της EPA των ΗΠΑ.

Η Hyundai δηλώνει επίσης επιδόσεις 9,2” για τη διαδικασία των 0-100 km/h και τελική ταχύτητα 177 km/h. Κατά τα λοιπά, κοντολογίς για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ένα αυτοκίνητο με κυψέλη καυσίμου χρησιμοποιεί υδρογόνο για να τροφοδοτήσει τα ηλεκτρομοτέρ του. Υδρογόνο και οξυγόνο συνδυάζονται για την παραγωγή ενέργειας, με νερό και θερμότητα να είναι οι μόνες «εκπομπές ρύπων».

Νωρίτερα μέσα στον Φεβρουάριο, η Hyundai ολοκλήρωσε επίσης ένα «ταξίδι» 190 km, από τη Seoul στην Pyeongchang, στη Νότιο Κορέα,

παρουσιάζοντας μια βιτρίνα της τεχνολογίας της πριν από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας ανταποκρίθηκε σε πολλές πραγματικές προκλήσεις πλοήγησης, όπως για παράδειγμα το πέρασμα των στενών διοδίων.

Από την πλευρά των δημοσίων σχέσεων, η Hyundai διέθεσε επίσης τέσσερα ηλεκτρικά λεωφορεία με κυψέλες καυσίμου και με τεχνολογία ασφάλειας Driver State Warning (DSW) για τη μεταφορά επιβατών στις πόλεις Gangneung και Pyeongchang.Από μια ευρύτερη άποψη, οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων με κυψέλη καυσίμου υδρογόνου προχωρούν με αργό ρυθμό, με λιγότερα από 7.000 να πωλούνται μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου του 2018, αν και με διπλές πωλήσεις το 2017 σε σχέση με την περίοδο 2013-2016. Από αυτές, η Toyota κατέχει το 76% του παγκόσμιου συνόλου, με επικεφαλής το Mirai, ακολουθούμενη από Honda και Hyundai με 13% και 11% αντίστοιχα. Η διαθεσιμότητα σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο έχει επίσης επιβραδύνει την ευρεία εξάπλωση, με την πλειονότητα των αυτοκινήτων να πωλείται στην California.

Όσον αφορά τώρα τον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, η Hyundai αναμένεται να λανσάρει στην αγορά τεχνολογία Επιπέδου 4 το 2021, με το Επίπεδο 5 να έρχεται μέχρι το 2030.

[Πηγή  HybridCars.com]

TAGS
node/39675

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει η εξέλιξή του και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σχετικά με την αντικατάσταση του θρυλικού πλέον Nissan GT-R έχουν γραφτεί πολλά. Ωστόσο από τον τελευταίο Οκτώβριο έχει επιβεβαιωθεί επίσημα πως η απάντηση είναι θετική ως προς αυτό το πρότζεκτ.

Πρόσφατα μάλιστα, ο COO (Chief Operating Officer) της Nissan Motor Co. ανέφερε σε συνέντευξή του στο Automotive News πως η εταιρεία ήδη δουλεύει επάνω στην επόμενη γενιά του μοντέλου και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα είναι έτοιμη μέσα στο 2023.

Επιβεβαίωσε δε πως γίνονται μελέτες και πάνω σε υβριδικό σύστημα, όπως άλλωστε είχαμε ξαναγράψει τον προηγούμενο Οκτώβριο, το οποίο θα έχει τις ρίζες του στους αγώνες και θα είναι KERS (Kinetic Energy Recovery System). Η χρήση του τελευταίου πάντως δε θα πρέπει να θεωρείται ακόμα δεδομένη.

Δείτε ακόμα: "Συγκρίνουμε" στην Ιταλία Nissan GT-R και Lamborghini Urus

TAGS
node/39672

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Η επόμενη διετία αναμένεται ιδιαίτερα παραγωγική για την γκάμα της γαλλικής εταιρείας.

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Με την γκάμα της αυτήν τη στιγμή να περιλαμβάνει δύο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback και η επερχόμενη ναυαρχίδα DS 9 να προστεθεί σε αυτά στις αρχές του 2021.

Ωστόσο μιλώντας στο βρετανικό Auto Express, ο επικεφαλής της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε πως το πλάνο περιλαμβάνει έξι μοντέλα συνολικά. Χωρίς να το επιβεβαιώσει συγκεκριμένα, ο Alain Descat δήλωσε πως σαφώς θα ήθελε ένα τέτοιο συμπλήρωμα στην γκάμα.

Μάλιστα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως μιλάμε για ουσιαστικά για δύο εκδόσεις του μοντέλου, μια συμβατική χάτσμπακ και μια με crossover χαρακτήρα. Το πιθανότερο είναι επίσης πως το μοντέλο θα βασιστεί στην νέα γενιά της πλατφόρμας EMP2, η οποία θα έχει χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία άρα και συμβατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αντί μόνο για την plug-in δυνατότητα που έχει η σημερινή.

Όσο για το έκτο μοντέλο, αυτό όλα δείχνουν πως θα είναι ένα μεγάλο SUV. Αν και ο Descat δεν επιβεβαίωσε καθαρά ούτε αυτή την είδηση λέγοντας πως η γκάμα δεν είναι ακόμα αυστηρά αποφασισμένη, συμφώνησε πως «Ένα τέτοιο μοντέλο έχει ιδιαίτερο νόημα όταν μιλάς για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε παγκόσμια βάση».