Hyundai: Μηχανολογική ανανέωση για το ηλεκτρικό Ioniq

Hyundai: Μηχανολογική ανανέωση για το ηλεκτρικό Ioniq

Η Hyundai παρουσίασε τον περασμένο Ιανουάριο τις πρώτες εικόνες του ανανεωμένου Ioniq. Αλλά οι αναβαθμίσεις δεν περιορίστηκαν στον αισθητικό τομέα, καθώς αυξήθηκε και η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του.

Το φρεσκάρισμα του Ioniq, που ανακοινώθηκε φωτογραφικά τον περασμένο Ιανουάριο, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο. Ο Κορεάτης κατασκευαστής έδωσε πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρική έκδοση του Ioniq, η οποία αντικαθιστά τις μπαταρίες των 28kWh με άλλες των 38,3kWh. Ο ενσωματωμένος φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος δε, είναι σε θέση να παρέχει ισχύ έως και 7,2 kW -από 6,6 του προηγούμενου μοντέλου. Η Hyundai ανακοινώνει φόρτιση 80% σε 54 λεπτά με ταχυφορτιστή 100kW (και μάξιμουμ ισχύς φόρτισης για το Ioniq) πάντα σε στάνταρ Combo .

Το άμεσο αποτέλεσμα της αλλαγής στη συστοιχία της μπαταρίας ήταν η αύξηση της αυτονομίας. Έτσι από τα περίπου 250 km που ανακοίνωνε ο κατασκευαστής, ανέβηκε στα 300, πάντα με δεδομένα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Ο δε ηλεκτρικός κινητήρας ανέβηκε σε ισχύ από τα 120 στα 135 άλογα.

Το Ioniq είναι πλέον εξοπλισμένο με την τελευταία έκδοση του ενσωματωμένου λογισμικού «Blue Link», το οποίο επιτρέπει την εξ αποστάσεως διαχείριση μέσω smartphone, για τη φόρτιση, τον έλεγχο θερμοκρασίας στην καμπίνα και φυσικά για το κλείδωμα του αυτοκινήτου.

Η Hyundai, από την άλλη πλευρά, δεν έχει διευκρινίσει ακόμα το βαθμό εξέλιξης του ανανεωμένου υβριδικού και του επαναφορτιζόμενου υβριδικού Ioniq, αλλά οι πληροφορίες δεν θα αργήσουν να δημοσιοποιηθούν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube