Το Hyundai Ioniq 6 αποκαλύπτεται μέσα από σκίτσα

Το Hyundai Ioniq 6 αποκαλύπτεται μέσα από σκίτσα

H Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα ένα πρώτο σκίτσο όπου παρουσιάζει τις αδρές γραμμές του αμαξώματος του Ioniq 6. Και παράλληλα υπόσχεται σύντομα να ανεβάσει στα social media και teaser φωτογραφίες.

To Hyundai Ioniq 6 αποτελεί το επόμενο κατά σειρά ηλεκτρικό μοντέλο που πρόκειται να παρουσιάσει ο όμιλος Hyundai. Αυτό θα βασίζεται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP (Electric Global Modular Platform) την οποία ήδη χρησιμοποιούν τα Ioniq 5 και Kia EV6, ενώ σχεδιαστικά αντλεί την έμπνευσή του από το πρωτότυπο Prophecy concept EV.

Αναφορικά με το σκίτσο που δόθηκε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτει ένα streamliner με καθαρή αεροδυναμική μορφή και σχεδόν ενιαίο τόξο οροφής, που ξεκινά από το μπροστινό προφυλακτήρα και καταλήγει πίσω. Οι αδρές γραμμές του δεν μπορούν να αποκαλύψουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες, γίνεται όμως αμέσως αντιληπτό πως μιλάμε για ένα σχήμα που λίγη ομοιότητα θα έχει με τα συμβατικά μοντέλα που κυκλοφορούν στο δρόμο. 

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της φίρμας, το Ioniq 6 δεν θα ικανοποιεί μόνο την αισθητική των αγοραστών αλλά πολύ περισσότερο θα είναι σε θέση να καλύπτει τις λειτουργικές τους ανάγκες, διευκολύνοντας την καθημερινότητα. Αυτά με βάση τη νέα εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας. 

Σε ό,τι αφορά το θέμα των κινητήρων, ακόμα είναι νωρίς να κάνουμε λόγο. Δύσκολα όμως θα μας εκπλήξει κάποια νέα προσέγγιση. Λογικά το είδος και η χωρητικότητα του συσσωρευτή, όπως επίσης η τοποθέτηση και η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα/ των ηλεκτροκινητήρων, θα προέρχεται αυτούσια από το αδερφό Ioniq 5. 

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και σίγουρα πριν από τα τέλη του Ιουνίου η Hyundai έχει υποσχεθεί να επανέρθει στο θέμα, αυτή τη φορά μέσω των social media. Εκεί θα αποκαλύψει πτυχές του εξωτερικού αλλά και εσωτερικού σχεδιασμού, με μία σειρά από teaser φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube