To Hyundai i30 N Fastback δοκιμάζεται στο Nürburgring [video]

To Hyundai i30 N Fastback δοκιμάζεται στο Nürburgring [video]

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Hyundai ετοιμάζει ένα όχι εντελώς «νέο» σπορ μοντέλο, δεδομένου ότι πρόκειται για την έκδοση fastback του i30 N, που το τσακώσαμε στην Πράσινη Κόλαση.

Η καροσερί fastback είναι σχετικά νιόφερτη στην κατηγορία των μικρών οικογενειακών και η Hyundai φρόντισε να μην λείπει από την γκάμα του i30 αυτό το κομμάτι. Ήγγικεν η ώρα όμως, το στάνταρ fastback να δεχτεί τη φροντίδα του τμήματος Ν Performance και να αποκτήσει τα αναλογούντα του από το χάτσμπακ i30 N.

Να θυμίσουμε ότι «N» σημαίνει «Namyang», η έδρα της Hyundai, αλλά και Nürburgring, τόπος που αποτελεί την έδρα και φιλοξενεί τις μεγάλες εγκαταστάσεις του τμήματος Ν Performance. Στο ομώνυμο σιρκουί λοιπόν, τις τελευταίες μέρες γυρίζει ένα i30 N fastback. Το αυτοκίνητο να θυμίσουμε ότι στη στάνταρ εκδοχή του έχει ξεκινήσει ήδη την εμπορική καριέρα του –διαβάστε τη δοκιμή του, εδώ. Οπότε είναι λογικό κάποια στιγμή να κάνει χρήση του δίλιτρου μπλοκ των 275 PS που φοράει και το χάτσμπακ. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hyundai Motor Europe: 'Ετσι θα γίνουμε Νο 1

Επίσης να θυμίσουμε ότι το τμήμα Ν Performance, που διευθύνεται από τον Albert Biermann, πρώην επικεφαλής του BMW Motorsport, βρίσκεται υπό τροχιά ενός εκδημοκρατισμού των δυναμικών μοντέλων στη Hyundai στο προσεχές μέλλον. Παράλληλα, ετοιμάζει τη σειρά N-Line, η οποία θα κάνει χρήση των περισσότερων κοσμητικών αναβαθμίσεων, χωρίς τα μηχανολογικά «μπόνους».

Αναμένοντας το i30 N fastback, πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αυτό το μοτέρ θα συνδυάζεται με σασμάν διπλού συμπλέκτη, προσώρας μη διαθέσιμο στο χάτσμπακ i30 N.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube