O Albert Biermann στη Hyundai-Kia

O Albert Biermann στη Hyundai-Kia

H Hyundai-Kia προσέλαβε τον Albert Biermann, γκουρού της βελτίωσης του BMW M Division, υπεύθυνο για τα προσεχή αυτοκίνητα επιδόσεων του κορεατικού γκρουπ.

H Hyundai Motor και η θυγατρική της Kia Motors Corp. προσέλαβαν τον Albert Biermann, αρχιβελτιωτή του BMW M division, προκειμένου να εξελίξει αυτοκίνητα επιδόσεων για τις κορεατικές εταιρείες και να βελτιώσει το κράτημα και την κύλιση των υφιστάμενων μοντέλων.

Ο Albert Biermann θα αναλάβει και σύμβουλος επί προϊοντικών θεμάτων και μάρκετινγκ στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο συνεργασία αυτή «θα ανοίξει το δρόμο στην Hyundai-Kia για να αναμετρηθεί με τους Ευρωπαίους premium κατασκευαστές», δήλωσαν από τις κορεατικές εταιρείες. Ως ένας από εκτελεστικούς αντιπροέδρους, ο Biermann θα γίνει στο νοτιοκορεατικό κατασκευαστικό γκρουπ το δεύτερο πιο υψηλόβαθμο αλλοδαπό στέλεχος, ύστερα από τον αρχισχεδιαστή της εταιρείας Peter Schreyer.  «Θα του ανατεθεί ο ρόλος να εξελίσσει μοντέλα υψηλών επιδόσεων και ηγετική θέση στις ερευνητικές προσπάθειες για επιδόσεις, ασφάλεια, αντοχή, μείωση θορύβου/ταλαντώσεων, αλλά και συστημάτων ανάπτυξης», ανέφερε το δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε από τη Hyundai-Kia σήμερα, Δευτέρα 22/12.  

Η μίσθωση του Biermann θα μπορούσε να έχει στόχο την αναβάθμιση της εικόνας της Hyundai-Kia που είναι γνωστή σήμερα για τα οικονομικά αυτοκίνητά της. Η ανάγκη της Hyundai να κινηθεί πιο upmarket είναι θεμελιώδους σημασίας προκειμένου να εξασφαλίσει υψηλότερο περιθώριο κέρδους ανά πωλούμενη μονάδα, είπε ο Hang-koo, ερευνητής στο κρατικό Κορεατικό Ιστιντούτο Βιομηχανικής Οικονομίας και Εμπορίου. Ο Albert Biermann που είναι 57 ετών, εργαζόταν στην BMW τα τελευταία 30 χρόνια. Στη Hyundai-Kia θα αναλάβει επικεφαλής δοκιμών και εξέλιξης σε αυτοκίνητα επιδόσεων στο ερευνητικό κέντρο στη Σεούλ, αρχής γενομένης από τον προσεχή Απρίλιο.

Η Hyundai και η Kia αντλούν το 60% των πωλήσεών τους, διαθέτοντας μεγάλα και μεσαίου μεγέθους μοντέλα στη Ν. Κορέα. Σε μια αγορά, όπου η πίεση από άλλους κατασκευαστές βαίνει διαρκώς ογκούμενη, συμπεριλαμβανομένης της BMW.

[Πηγή Automotive News Europe]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube