Hypercar από τη Σιγκαπούρη με τεχνολογία Williams

Hypercar από τη Σιγκαπούρη με τεχνολογία Williams

Έχει το περίεργο όνομα Dendrobium, καταγωγή από την Σιγκαπούρη και τεχνολογία από την Williams. Θα κάνει ντεμπούτο στην Γενεύη.

Αυτό είναι το Dendrobium, ένα αμιγώς ηλεκτρικό hypercar που εξελίχθηκε στην Σιγκαπούρη από την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Vanda Electrics, σε συνεργασία με την Williams Advanced Engineering.

Έχουμε δει ηλεκτρικό hypercar από την Κροατία και από την Κίνα. Τώρα είναι η σειρά της Σιγκαπούρης. Τόσο στο σύστημα κίνησης όσο και στην αεροδυναμική αξιοποιεί την εμπειρία και την τεχνολογία που η Williams έχει αποκτήσει στην F1. Λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες διαθέτει ένα σύστημα με περισσότερους από έναν ηλεκτροκινητήρες.

Η εξωτερική σχεδίαση, προφανώς, ακολουθεί τους κανόνες της αεροδυναμικής, καθώς η επίτευξη της μέγιστης κάθετης δύναμης είναι απόλυτη προτεραιότητα. Μοιάζει ένα μονοθέσιο, εγκλωβισμένο στο σώμα ενός σπορ πρωτότυπου. Αυτό άλλωστε θυμίζει και το σχήμα σταγόνας του καλύμματος του cockpit. Δύο μεγάλα ανοίγματα στο εμπρός μέρος, φαίνεται να οδηγούν τη ροή του αέρα γύρω από τη βασική δομή, δηλαδή την καμπίνα των επιβατών. Στο πίσω μέρος διακρίνεται η τεράστια φτερούγα και ο σεβαστών διαστάσεων διαχύτης. Είναι κατασκευασμένο από εξωτικά συνθετικά υλικά εξελιγμένα στην F1, με το γυμνό ανθρακόνημα να κυριαρχεί. Το αυτοκίνητο παίρνει το όνομά του από το ομώνυμο φυτό. Όχι πως γνωρίζαμε ότι υπάρχει, οι σχεδιαστές του αυτοκινήτου όμως λένε ότι με αυτό μοιάζει το δημιούργημά τους, ειδικά με ανοιχτές τις πόρτες. Είναι, λένε, ένα είδος άγριας ορχιδέας.

Ενώ η εξωτερική εμφάνιση μας προϊδεάζει για κάτι σκληροπυρηνικό, η καμπίνα είναι πιο πολιτισμένη. Τις δερμάτινες επενδύσεις προμηθεύει η σκωτσέζικη Bridge of Weir, από ειδικές ράτσες ζώων που εκτρέφονται για αυτό το σκοπό. Σύμφωνα με την εταιρεία είναι το πιο «καθαρό» δερμάτινο προϊόν παγκοσμίως, σε σχέση με τον οικολογικό του αποτύπωμα. «Το Dendrobium είναι το αποκορύφωμα της τεχνολογίας και της σχεδιαστικής έμπνευσης της Vanda Electrics», δήλωσε η CEO της εταιρείας Larissa Tan. «Το αυτοκίνητο είναι εμπνευσμένο από την φύση και συνδυάζει αρμονικά τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό με την κορυφαία μηχανολογία. Ανυπομονώ να κάνω τα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου τον Μάρτιο στην Γενεύη».



Το Dendrobium είναι το τρίτο hypercar που εξελίσσεται με την συνεργασία μιας ομάδας F1. Έχουμε ήδη μιλήσει για το Mercedes-AMG Project One, για το AM-RB 001 των Aston Martin και Red Bull. Σε αυτή τη λίστα, βέβαια, δεν θα έπρεπε να βάλουμε και τις LaFerrari και McLaren P1;  

[Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube