Το AM-RB 001 βγάζει 1.800 kg downforce και 4g σε πλευρική επιτάχυνση

Το AM-RB 001 βγάζει 1.800 kg downforce και 4g σε πλευρική επιτάχυνση

Το αυτοκίνητο που σχεδιάζει ο Adrian Newey θα βγάζει κάθετη δύναμη και πλευρική επιτάχυνση επιπέδου F1, χωρίς πτέρυγες.

Γνωρίζουμε ήδη ότι το αυτοκίνητο που ετοιμάζουν η Red Bull και η Aston Martin και το οποίο σχεδιάζει ο Adrian Newey, θα είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά αυτοκίνητα που έχουν κυλήσει τους τροχούς τους στη Γη. Μάλλον, το πιο αποτελεσματικό.

Θα κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 και θα είναι εξοπλισμένο με ένα υβριδικό σύστημα, προερχόμενο από την F1. Η σχεδίαση θα είναι ακραία, συνδυάζοντας τις απαιτήσεις για μοναδική εμφάνιση, κορυφαία αεροδυναμική απόδοση και σφιχτό πακετάρισμα των μηχανικών μερών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη McLaren 570 S [video]

Η παραγωγή θα είναι κάτι ανάμεσα σε… 99 ως 100 αυτοκίνητα. Και άλλα 25 αντίτυπα, που θα προορίζονται χρήση στην πίστα. Σε μία συνάντηση με την ομάδα εξέλιξης του project, η Wall Street Journal αποκαλύπτει αρκετά τεχνικά στοιχεία για αυτό που όπως όλα δείχνουν θα είναι το πιο εξωφρενικό αυτοκίνητο στον πλανήτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Η επαναστατική διαμόρφωση του δαπέδου με ειδικά αεροδυναμικά κανάλια θα επιτρέπει στο AM-RB 001 να παράγει ως 1,8 τόνους κάθετης δύναμης χωρίς πτέρυγες. Αν υπολογίσει κανείς ότι βάρος του αυτοκινήτου εκτιμάται πως δεν θα ξεπερνά τα 1.000 kg. Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με την ομάδα που το εξελίσσει, θα έχει απόδοση πολύ κοντινή σε ένα μονοθέσιο F1 ή ένα αγωνιστικό LMP1, και θα το αποδεικνύει κάνοντας αντίστοιχους χρόνους σε πίστες όπως το Siverstone. O David King, αρχιμηχανικός του project αποκάλυψε ότι με τόσο downforce το αυτοκίνητο θα μπορεί να αναπτύξει πλευρικό φορτίο 4g στις στροφές. Για να έχετε μία τάξη μεγέθους, η McLaren ισχυρίζεται ότι η P1 μπορεί να πιάσει μέχρι 2.

Το AM-RB 001 δεν θα είναι εντυπωσιακό μόνο με τους τροχούς υπό γωνία. Οι επιδόσεις στην ευθεία θα είναι επίσης σοκαριστικές. Για παράδειγμα, για την επιτάχυνση 0-300 km/h θα κάνει λιγότερα από 10”.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube