Hunkt Canticie: Κινεζική κόπια του Range Rover με €16.400

Hunkt Canticie: Κινεζική κόπια του Range Rover με €16.400

Μπορεί τεχνικά να μην έχει καμία σχέση με το γνήσιο Range Rover αλλά με τόσο προσιτή τιμή σίγουρα θα προσελκύσει αρκετούς.

Οι αντιγραφές δεν έχουν τέλος στην Κίνα, εκεί όπου η Hunkt παρουσίασε το Cantice - ένα SUV με σχεδιασμό ξεκάθαρα εμπνευσμένο (ή μάλλον ξεπατικωμένο) από το Range Rover Sport. To Hunkt Canticie φαίνεται πως βασίζεται στο Zotye T900, που ήταν ένα ακόμα αντίγραφο του βρετανικού μοντέλου.

Hunkt

Η αντιγραφή των Κινέζων σχεδιαστών είναι εμφανέστατη στο προφίλ, το οποίο υιοθετεί την ίδια σιλουέτα με το Range Rover. Η γραμμή των παραθύρων με μαυρισμένα κολωνάκια, αιωρούμενη οροφή και λεπτομέρειες από χρώμιο, η κλίση του πίσω παρμπρίζ, ακόμα και οι πόρτες μοιάζουν τόσο πολύ με το βρετανικό πολυτελές SUV που κάποιο άπειρο μάτι θα μπορούσε εύκολα να τα μπερδέψει.

Ανάμεσα στα στοιχεία που αποκαλύπτουν ευκολότερα τη διαφορετικότητα του Hunkt Canticie από το Range Rover είναι η χρωμιωμένη γρίλια, τα διαφορετικά φώτα εμπρός (που θυμίζουν Toyota Land Cruiser) και πίσω (που θυμίζουν Lincoln Navigator), οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες κτλ.

Hunkt

Στο εσωτερικό η εικόνα θυμίζει μοντέλα της Mercedes-Benz με ένα ψηφιακό πάνελ που περιλαμβάνει τον πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Η κεντρική κονσόλα κάτω από τους αεραγωγούς του κλιματισμού έχει ενα περιστροφικό διακόπτη και διάφορα πλήκτρα για τις λειτουργίες του οχήματος, τα οποία σε αντίθεση με το γνήσιο Range Rover δεν είναι αφής.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος υπερτρφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων με απόδοση 221 PS, επιτρέποντας τελική ταχύτητα 185 km/h.

Το  Hunkt Canticie είναι διαθέσιμο στην αγορά της Κίνας με τιμή που ξεκινά από τα 126.800 yuan, δηλαδή περίπου 16.400 ευρώ!

Πηγή: Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube