Honda: Συνεργασία με την GM για ηλεκτρικά μοντέλα

Honda: Συνεργασία με την GM για ηλεκτρικά μοντέλα

Δύο νέα ηλεκτρικά Honda τα οποία θα βασίζονται σε πλατφόρμα της General Motors.

Οι Honda και η General Motors ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την εξέλιξη δύο νέων ηλεκτρικών μοντέλων με τα σήματα της ιαπωνικής φίρμας, τα οποία θα χρησιμοποιούν μηχανικά μέρη της GM.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, τα ηλεκτρικά Honda θα βασίζονται στην παγκόσμια σπονδυλωτή πλατφόρμα EV της General Motors και θα χρησιμοποιούν τις  μπαταρίες Ultium και το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας GM OnStar με δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης. 

Η Honda θα αναλάβει πλήρως το κομμάτι του εξωτερικού και εσωτερικού σχεδιασμού δίνοντας μια ξεχωριστή ταυτότητα στα μοντέλα της. Αντίστοιχα θα είναι υπεύθυνη για το στήσιμο, με στόχο να προσφέρει την οδική συμπεριφορά που είναι συνυφασμένη με τα προϊόντα της.

Η παραγωγή των μοντέλων θα γίνεται επί αμερικανικού εδάφους στα εργοστάσια της GM, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία των δύο εταιρειών. Η εμπορική τους πορεία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2023 στις αγορές ΗΠΑ και Καναδά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε συνεργασία μεταξύ Honda και GM, καθώς οι δύο εταιρείες είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους στους τομείς των κυψελών καυσίμου και των μπαταριών, ενώ εξέλιξαν μαζί το πρωτότυπο Cruise Origin (ηλεκτροκίνητο αυτόνομο και κοινόχρηστο όχημα). Όπως αποκάλυψαν υψηλόβαθμα στελέχη, οι εταιρείες είναι σε συζητήσεις για περαιτέρω διεύρυνση αυτής της συνεργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Cruise Origin: Μια ματιά στο αυτόνομο μέλλον από την General Motors

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube