Το Honda Prelude θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό

Το Honda Prelude θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό

To Honda Prelude είναι ένα ακόμα όνομα από τα παλιά που θα το δούμε να επιστρέφει στις εκθέσεις. Από το 2028 ως ένα διθέσιο ηλεκτρικό σπόρτσκαρ.

Honda

Οι αυτοκινητοβιομηχανιές εδώ και καιρό έχουν μπει σε διαδικασία εξηλεκτρισμού της γκάμας τους και από τη μετάβαση αυτή δε θα μπορούσε να απουσιάζει η Honda. O Ιάπωνας κατασκευαστής θέλει μέχρι το 2030 να παράγει 2 εκατ. ηλεκτρικά ετησίως, διαθέτοντας παγκοσμίως μια ευρεία γκάμα 30 ηλεκτρικών μοντέλων που θα από ελαφρά επαγγελματικά μέχρι σούπερκαρ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιαπωνικού τύπου ένα από αυτά τα μοντέλα θα είναι το νέο Honda Prelude, που θα επιστρέψει ως διθέσιο ηλεκτρικό σπόρτσκαρ. Θυμίζουμε ότι η πρώτη γενιά του Honda Prelude λανσαρίστηκε στην Ιαπωνία το 1978. Μετά από πέντε γενιές και περίπου 826.000 πωλήσεις παγκοσμίως, η παραγωγή του σταμάτησε το 2001.

Honda

Ο ηλεκτρικός διάδοχος του Prelude αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2028 σε Ευρώπη, Ασία και Β. Αμερική και να τοποθετείται στην γκάμα κάτω από το νέο ηλεκτρικό NSX που θα αποτελέσει το σούπερκαρ-ναυαρχίδα της Honda.

Στην εικόνα που δημοσίευσε η Honda συνοψίζοντας τα σχέδια εξηλεκτρισμού της, απεικονίζεται η σιλουέτα δύο σπόρτσκαρς. Με τον ερχομό του ηλεκτρικού NSX να είναι σχεδόν βέβαιος, μένει να δούμε εάν το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί και το έτερο σπόρτσκαρ θα ακούει στο όνομα Prelude.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube